Početna Gradske teme Asfaltiranje prvog dela Miletićeve do kraja jula

Asfaltiranje prvog dela Miletićeve do kraja jula

0

Novi Sad je u udarnom periodu izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture, što u nekim trenucima može da oteža život Novosađanima, poručio je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da će korist biti vrlo vidljiva po završetku svih radova.

Naime, u toku je nadgradnja dva sprata iznad prizemnog, uličnog dela Osnovne škole “Vasa Stajić”, koja bi do početka školske godine trebalo da dobije tri nove učionice na prvom spratu, tri učionice adaptacijom prostorija u prizemlju, kao i zbornicu, kancelarije pedagoga, sekretara, računovođe i direktora na drugom spratu.

Takođe, rekonstrukcija kolovoza, trotoara, vodovoda i kanalizacije i postavljanje javnog osvetljenja u Ulici Svetozara Miletića izvodi se od Jovana Subotića do Grčkoškolske ulice. Radovi su takođe počeli u maju, a izvođač ima ugovoreni rok od 180 kalendarskih dana. Radovi na toj rekonstrukciji su podeljeni na dve deonice i to od Trifkovićevog trga do Grčkoškolske ulice i od Trifkovićevog trga do Ulice Jovana Subotića.

U toku su radovi na prvoj deonici, gde se asfaltiranje očekuje do kraja jula. U isto vreme, planiran je početak radova na drugoj deonici Miletićeve ulice.

U Univerzitetskom kampusu predviđena je rekonstrukcija pet ulica i to Sime Miloševića, Ilije Đuričića, dr Zorana Đinđića, Vladimira Perića Valtera i Vase Savića. Rok za izvođenje tih radova je 210 kalendarskih dana, a izvođač je uveden u posao u maju ove godine. U pitanju su radovi na rekonstrukciji kolovoza, parkinga i trotoara.

Deo ovih radova finansira Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja, a deo je rezultat zajedničkih aktivnosti Pokrajine i Grada.

– Pored ove tri, postoji još mnogo lokacija na kojima se sprovode radovi, a koje danas nismo obišli. Na primer, zajednički radimo na izgradnji objekta Hitne pomoći, pripremamo se za izgradnju zgrade RTV Vojvodine, kao i za B i C blok Kliničkog centra. Nastavićemo da ulažemo zajedno i narednih godina – rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Izvor: 021
Foto: novisad.rs