Početna Gradske teme Atletski klub Vojvodina na Štrand Summer Festu!

Atletski klub Vojvodina na Štrand Summer Festu!

0

U sredu, 26. jula od 18:30 do 19:30 u okviru Štrand Summer Festa Atletski klub Vojvodina predstaviće neke od disciplina  u kojima se deca takmiče u ekipama.

KIDS Athletics je međunarodni projekat svetske atletske federacije koji je pokrenut 2005. godine i koji obuhvata trenutno oko 150 zemalja. Obuhvaćena su deca uzrasta od 3-15 godina. KIDS Athletics projekat je pokrenut kako bi se atletika popularizovala među mlađim uzrastima, a atletski klubovi se opremaju adekvatnom opremom kako bi deca vežbala i takmičila  se u atletskim disciplinama prilagođenim njihovom uzrastu.

Program obuhvata više disciplina u kojima se deca takmiče u ekipima i između ostalih tu se nalaze: štafetni poligon, skok u dalj iz mesta, bacanje medicinke, bacanje vorteksa, formula…

2(1)

KIDS Athletics ima za cilj da izazove uzbuđenje i takmičarski duh u treningu atletike.
Nove discipline i drugačija organizacija će omogućiti deci da otkriju osnovne aktivnosti: trčanje, skakanje, bacanje skoro bilo gde (stadion, igralište, svako raspoloživo sportsko područje, itd.).
Atletske igre će deci pružiti priliku da iskoriste najveći dio benefita trenirajući atletiku, u smislu zdravlja i obrazovanja.

4(2)

Atletski klub Vojvodina je jedan od prvih klubova u našoj zemlji koji je počeo sa radom po ovom programu i od prvog zvaničnog takmičenja deca našeg kluba su najbolja u Srbiji.

Na ovogodišnjem Štrand Summer Festu deca našeg kluba će predstaviti neke od discipline, ali će i posetioci moći da se priključe i probaju.

Treneri koji su uključeni u ovaj projekat su Gavrilov Milana, Krtinić Mirko i Miličić Duško. Oni su profesori fizičkog vaspitanja sa višegodišnjim trenerskim stažom u AK Vojvodina.

1(1)

Tokom tri meseca festivala, posetioci najvećeg kupališta u Novom Sadu, moći će na prostoru ispod Mosta slobode da uživaju u različitim programima i aktivacijama – domaćica meseca, pravljenje skulptura od peska, dečije radionice i maskenbali, priče i druženje sa Štrandarošima, izbor za najlepši par, devojku i momka Štranda, nastupi bendova i DJ-ejeva, besplatni treninzi priče sa dalekih putovanja poznatih Novosađani i još mnogo drugih aktivnosti i poklona za učesnike i pobednike.

Na prostoru ispod Mosta slobode, od 8. juna do 8. septembra, Štrand Summer Fest, organizuju kompanije Color Press Grupa, Ninamedia i JKP Gradsko Zelenilo Novi Sad, i uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su Jelen pivo i Rosa voda.

Sve informacije i program Štrand Summer Festa možete pogledati na linku www.color.rs/strandsummerfest2017 , a pratite nas i na zvaničnoj Fejsbuk stranici – Štrand Summer Fest