Početna Gradske teme Atmosfera straha u SPO: Štab za promene upozorio na drastična kršenja izbornih...

Atmosfera straha u SPO: Štab za promene upozorio na drastična kršenja izbornih procedura

gradski-odbor-srpski-pokret-obnove-spo

Inicijativa “Štab za promene SPO Novi Sad” upozorava na drastična kršenja izbornih procedura i atmosferu straha koja se kreira uoči izborne skupštine SPO u Novom Sadu koja je zakazana za 10. maj.

“Naime, pripadnici aktuelnog rukovodstva GO SPO Novi Sad, uplašeni za gubitak funkcija, pribegli su poslednjih dana nečasnim metodama zastrašivanja članova, pre svega onih na čiju egzistenciju mogu uticati sa svojih pozicija u gradskoj vlasti. Obilazeći članove stranke po sistemu “crnih trojki”, od svakoga zahtevaju da potpiše kandidaturu aktuelnog predsednika GO SPO Novi Sad, uz čitavu lepezu pretnji koja sledi u slučaju da neko nije voljan da podrži njegov reizbor”, kaže se u saopštenju Štaba za Promene GP SPO.

Dodaje se da posebnu vrstu pravnog nasilja predstavlja to što je preko 800 (od ukupno 2.300) članova SPO iz Novog Sada, prisutnih u centralnoj evidenciji članstva, na volšeban način izbačeno iz stranke u poslednjim mesecima, čime im je onemogućeno da učestvuju na izbornoj skupštini.

“Sve ovo ozbiljno narušava demokratski karakter unutar-stranačkog izjašnjavanja i predstavlja svojevrsno poniženje za SPO, koji je se od svog osnivanja pre četvrt veka uvek dosledno borio za slobodne izbore”. Navodi se u saopštenju.

“Štab za promene” je izneo prigovore na ova ozbiljna kršenja izbornih procedura višim organima SPO, a gradonačelnika Novog Sada g. Miloša Vučevića moli da “snagom svog autoriteta zaustavi dalju zloupotrebu dela javno-komunalnog sistema grada od strane očigledno nedostojnih pojedinaca”.

Autor: RTV
Foto: spons.rs