Početna Gradske teme Austrijska kultura pred Novosađanima: Izložba “Carski i kraljevski oficir, kolekcionar i umetnik...

Austrijska kultura pred Novosađanima: Izložba “Carski i kraljevski oficir, kolekcionar i umetnik secesije”

Plakat sveobuhvatni Dani austrijske kulture-page-001

U Kulturnom centru Novog Sada održaće se Dani austrijske kulture u periodu od 14. do 21. maja. Prvog dana, posetioci će moći da prisustvuju otvaranju izložbe Leopolda Forstnera, sa početkom od 19 časova na Tribini mladih. O izložbi pod nazivom “Carski i kraljevski oficir, kolekcionar i umetnik secesije” govoriće direktor Kulturnog centra Novog Sada dr Andrej Fajgelj, direktor Austrijskog kulturnog foruma Nikolas Keler, pokrajinski sekretar za kulturu Gornje Austrije Reinhold Krater i kustos izložbe Kristof H. Benedikter.

U nastavku programa, u 20 časova u Velikoj Sali KCNS-a publika će imati priliku da uživa u renomiranom austrijskom filmu, koji će se prikazivati svakodnevno do kraja ove manifestacije.
Novosađani će takođe moći da prisustvuju seminaru Belme Čoković „Moj put u Austriju“, koji je zakazan za 18. maj na Tribini mladih sa početkom u 19 časova. Ovaj seminar pružiće korisne informacije o samom životu u Austriji, kao i značajna obaveštenja o položaju i značaju nemačkog jezika.
Poslednjeg dana manifestacije, 21. maja 2015. godine, u Studiu M će biti upriličen koncert grupe Broken Heart Collector.

Autor i foto: NsHronika.rs