Početna Gradske teme Auto moto berza od 3. do 5. septembra na Novosadskom sajmu

Auto moto berza od 3. do 5. septembra na Novosadskom sajmu

Treća Auto moto berza biće održana od 3. do 5. septembra, u halama, Auli i na otvorenom prostoru Novosadskog sajma. Organizator događaja, Savez vozača Vojvodine, je za ovu godinu pripremio više različitih segmenata i brojne novitete koji su najavljeni na konferenciji za novinare održanoj na Novosadskom sajmu koji je i suorganizator događaja.

– Pored našeg osnovnog programa koji podrazumeva trgovinu polovnim automobilima, kvadova, i prateće opreme u oblasti auto-moto industrije, za ovu godinu  smo kako bismo obogatili program uveli i testna vozila, plovila, biciklizam i time na neki način podigli manifestaciju na viši nivo. Pored nastupa izlagača u zatvorenom prostoru, u subotu i nedelju, posetioce na otvorenom prostoru očekuju posebni, novi događaji, kao što je prvi „Track show“ – segment vezan za kamionski transport, druženje kamiondžija, rekao je Marko Topo, predsednik Saveza vozača Vojvodine.

– U subotu nas između 13 i 14 časova, na platou ispred Spensa, očekuje okupljanje dvotočkaša i tradicionalni defile koji nazivamo „Zatvaranje moto sezone“. U 14 časova je polazak, defile kroz grad, a u 15 časova planiran je dolazak na Sajam. Od 15 i 30 imaćemo akrobacije na motorima, naših prijatelja iz Mađarske koji su se i ove godine potrudili da dovedu najbolje kaskadere. Za nedelju smo pripremili drift program u tri kategorije, veliko tjuning takmičenje – više od 300 automobila će se takmičiti u 15 kategorija, dodao je Topo.

Partner i podrška organizatorima u pripremi i realizciji Auto moto berze je i Grad Novi Sad.

– Grad je od početka prepoznao ideju i elan koji poseduje Savez vozača Vojvodine i uključio se u realizaciju Auto moto berze. Ono što je osnovni interes Grada je da se pre svega pojača pažnja učesnika u saobraćaju i bezbednost jer je upravo jedna od najvažnijih delatnost Uprave za saobraćaj edukacija mladih ljudi, ali i starijih. To je nešto na čemu insistiramo i mislimo da je vrlo bitno za nas u Gradu, s obzirom na to da je Novi Sad postao grad sa izuzetno gustim saobraćajem. Ovakva jedna manifestacija je mnogo šira od berze s obzirom na delatnosti zastupljene u njoj. Mislimo da u perspektivi taj prostor može da se razvija kao i saradnja Berze i Grada, rekao je Aleksandar Kravić, člаn Grаdskоg vеćа zа sаоbrаćај i putеvе.

– Za našu industriju, kao vrlo važnu, protekla godina sa aspekta sajmova je bila nepostojeća. Mi sami znamo kako smo uspeli da je praguramo. Mi smo firma iz Novog Sada, a prepoznali smo u ovoj manifestaciji jednu energiju i jednu široku priču. Novi Sad ima tradiciju održavanja auto sajmova, a ovo je jedan novi prilagođeni obrazac sajmova za kakve smatram da će biti važni u budućnosti. Sama ideja da se tu ne pozicioniraju samo oni koji se bave klasičnom prodajom automobile, nego se nudi i široka paleta učesnika čije delatnosti obuhvataju i postprodajnu industriju, moto, drift, tjuning… Smatram da ova manifestacija samo može samo da raste, a mi kao privrednici treba da budemo tu i da je podržimo, rekao je Živko Marković – izvršni direktor Trio Motorsa, jednog od izlagača na Auto moto berzi.

Svečano otvaranje Auto moto berze je planirano za petak, 3. septembar, od 12 časova, u Auli Novosadskog sajma.

Tokom Berze prilikom ulaska u krug Novosadskog sajma biće neophodno poštovanje svih preporučenih mera prevencije – za organizatore, izlagače i posetioce – nošenje maski, dezobarijera. Biće tu i Kovid redari koji će kontrolisati broj posetilaca u zatvorenom prostoru, sve u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Novosadski sajam