Početna Gradske teme Autobusi GSP-a ne idu ka Grabovu, manja odstupanja od reda vožnje zbog...

Autobusi GSP-a ne idu ka Grabovu, manja odstupanja od reda vožnje zbog snega

0

Autobusi Gradskog saobraćajnog preduzeća “Novi Sad”, zbog snega ne saobraćaju ka Grabovu.

Kako poručuju u GSP-u za 021.rs, jutros je situacija lošija nego što je to bio slučaj tokom jučerašnjeg dana. Vremenske neprilike dovele su do toga da je saobraćaj usporen i otežan.

Bilo je manjih odstupanja od reda vožnje, ali nije bilo planski otkazivanih polazaka osim do Grabova. Juče smo na nekoliko sati imali problema sa trasom do Popovice, međutim, kasno popodne autobusi su ponovo mogli da saobraćaju na toj liniji. Molimo putnike za razumevanje za manja kašnjenja, a nadležni daju sve od sebe da saobraćaj funkcioniše“, kažu u GSP.

Gradonačelnik Miloš Vučević obišao je jutros radnike komunalnih preduzeća koji su angažovani u okviru Zimske službe. Zaključeno je da su sve ključne saobraćajnice u gradu prohodne.

Ono što mogu da konstatujem je da sve zimske službe rade neprekidno u tri smene, i to u pojačanom stepenu angažovanja. Na terenu se nalazi oko 80 vozila mehanizacije i oko 250 ljudi, pre svega zaposlenih u javno-komunalnim preduzećima “Put”, “Čistoća”, “Gradsko zelenilo” i “Parking servis”. U stalnoj smo komunikaciji sa građanima i sa mesnim zajednicama kako bismo na najbolji i najadekvatniji način pravovremeno reagovali, posebno ako na nekoj lokaciji postoji zahtev za urgentnim dejstvovanjem zimske službe“, rekao je Vučević i istakao da grad normalno funkcioniše i da je saobraćaj normalnog intenziteta, s tim da je možda usporen na nekim deonicama.

Putevi ka školama, vrtićima i domovima zdravlja su prioritet, kao i autobuska stajališta i parkinzi, pre svega u centru grada. Sistem vodosnabdevanja, odnosno kanalizacije i gradskog grejanja, funkcioniše bez problema“, dodao je Vučević.

Zbog vetra i nanosa snega, otežano je stanje na deonici između Kovilja i Budisave, kao i Budisave i Kaća, tako da će zimske službe ubrzati njihovo sređivanje, dok je sremska strana grada sasvim prohodna, zaključio je Vučević.

Podsetimo, juče se sastao Gradski štab za vanredne situacije na kojem je konstatovano da u svratištu za beskućnike ima dovoljno mesta za sve. Takođe, uz Štaba su podsetili na to da su preduzeća, ustanove i druga pravna lica, preduzetnici, kao i stambene zajednice, u obavezi da uklanjaju sneg i led sa trotoara, prilaznih puteva i staza, da posipaju odgovarajućim materijalom ispred objekata, odnosno zgrada, kao i da uklanjaju sneg i led sa krovova objekata.

Ukoliko se ukaže potreba, građani se za podršku i informacije mogu obratiti Gradskoj upravi za inspekcijske poslove telefonom na brojeve: 021/4872-402, 021/4872-403, 021/4872-404, 021/4872-544, kao i Upravi za vanredne situacije na broj 1985.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda maksimalna dnevna temperatura danas u Novom Sadu će biti -7 stepeni Celzijusa. Za sredu je najavljen prestanak padavina, ali će i dalje biti veoma hladno, najniža dnevna temperatura biće -10, maksimalna dnevna -6 stepeni.

Izvor: 021.rs
Foto: Grad Novi Sad