Početna Party Time Festival srpskog podzemlja 16. i 17. marta u Novom Sadu!

Festival srpskog podzemlja 16. i 17. marta u Novom Sadu!

0

Pred vama je program prvog dana Festivala srpskog podzemlja.

Ovogodišnji Festival će trajati dva dana i sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da će 16. mart, prvi dan Festivala, biti posvećen muzičkim pravcima kao što su: dark, gothic, electro rock, eksperimental, neizostavnim činiocima andergraund subkulture.

Svoje nastupe za 16. mart potvrdili su:

Umbra, je unikatni solo projekat koji kreira i izvodi Marija Balubdžić iz Beograda. “Umbra suočava senovite zvuke glasa i poetske oglede sa looper-om. Umbra odmotava melodije natopljene šumovima, akordima i pulsevima.”

Sputñik, su dobro poznato ime na novosadskoj andergraund sceni. Bend koji svoj elektro-rock temelje na snažnom uticaju new-wave i synthpop velikana iz 80ih i indie scene 90-ih i 00-ih.

Asphalt Chant je jedan od retkih darkwave projekata na domaćoj sceni. Bend aktivno radi i stvara od 2007. godine i svoj stil bazira na nesvakidašnjem spoju dark, gothic i ambijentalnog zvuka.

Nakon zvaničnog koncertnog dela programa očekuje nas nastup specijalnih gostiju koji će nas provesti kroz istoriju dark, goth, ebm i ostalih srodnih pravaca u sklopu svojih DJ segmenata. Afterparty 16. marta biće propraćen nastupima:

DJ Akasha, koja će nam puštati svoj izbor: Oldschool EBM, Anhalt EBM, Dark Wave, Electro zvuka.

DJ Nenad Bekvalac, koji će svoj set bazirati na: Goth, Post Punk, Minimal Synth, Dark Wave zvuku.

Isto veče posetioci će imati priliku da pogledaju i dokumentarni film Vanila stop! koji je urađen u VICE produkciji i posvećen je domaćoj Goth kulturi.