Početna Gradske teme Ovo su nova imena ulica u gradu i prigradskim naseljima

Ovo su nova imena ulica u gradu i prigradskim naseljima

0

 

Gradska komisija za davanje imena ulica danas je donela odluku da pet ulica u Novom Sadu dobije imena.

U Sajlovu parcela 844/4 i druge, nedaleko od sadašnje Ulice privrednikove, dobiće ime po profesoru Dragoslavu Milisavljeviću, etnologu.

Na lokalitetu Ratno ostrvo, parcela 2003 i druge, dobiće ime po jednom od prvih fotografa u Novom Sadu u XIX veku Georgiju Kneževiću, dok će u Rumenki parcele nedaleko od sadašnje Ulice Andreja Tarkovskog dobiti ime po arhitekti Pavlu Žilniku, koji je projektovao Forum, Studio M, Dečiju bolnicu i druge objekte u Novom Sadu.

Takođe je odlučeno da u naselju Sunčani breg deo nove ulice ne ponese ime Lenke Dunđerski, kao njen nastavak, nego da to ipak bude posebna ulica i da se nazove po profesorki Filozofskog fakulteta Milki Ivić.

Komisija je odlučila i da parcele u Veterniku koje su paralelno sa ulicom Bogdana Čiplića, ponesu ime po profesorki srednjevekovne kniževnosti Jelki Redžep, koja je preminula 2014. godine.

U komisji su naveli da iako je ranije bilo pravilo da se imena ulica ne daju osobama bar dok ne prođe pet godina od smrti, u ovom sazivu to ne važi.

Skupština grada će na jednoj od narednih sednica dati konačnu saglasnost za ove predloge.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay