Početna Gradske teme Bahato parkiranje automobila dozvoljeno potpredsedniku Skupštine Srbije?

Bahato parkiranje automobila dozvoljeno potpredsedniku Skupštine Srbije?

0

becic_foto_blic

Potpredsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Igor Bečić uhvaćen je u Novom Sadu u kršenju saobraćajnih propisa. Bečić je svoj automobil, srebrni BMW, ostavio parkiran na stazi za pešake čitava dva sata.

On se, prema saznanjima Blica, u ponedeljak posle podne, u društvu stranačke koleginice i predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković dovezao na sastanak u kafić u Ulici Stevana Musića. Svoju limuzinu ostavio je na pešačkoj stazi, bukvalno 10 metara od kafića, preprečivši građanima put ka kontejneru.
Bečić i Gojkovićeva ušli su u kafić i tamo se zadržali dva sata. Komentar od Bečića novinari juče nisu dobili, te nije poznato zbog čega se parkirao na stazi za pešake, kao ni koja je bila tema sastanka.

Iako bi, kao javni funkcioner, čiji je posao donošenje zakona, trebalo da na svom primeru pokaže kako se propisi poštuju, Bečić konstantno krši saobraćajne propise. Letos je na Zlatiboru uhvaćen pored sivog BMW-a koji je bio nepropisno parkiran. Tada je, suočen sa fotografijama, u izjavi za medije tvrdio da auto nije njegov, već njegovog prijatelja, koji je vozio bolesnu majku.

Bečića je zaustavila saobraćajna policija i 2013. godine u Novom Sadu. Tada je na škodi “superb” koju je vozio imao montirana specijalna rotaciona svetla – blinkere, koji su rezervisani samo za najviše državne zvaničnike. Prošao je bez kazne, jer je policija utrdila da blinkeri nisu bili u funkciji.

Autor i foto: Blic