Početna Crna hronika Policija pleni kola kupljena od auto-mafije

Policija pleni kola kupljena od auto-mafije

0

660

Policija u potrazi za kriminalcima kuca na vrata građana koji su automobile, naizgled legalne, kupili od auto-mafije, predvođene Novosađaninom Zoranom Jankovićem Kumom. Ispostavilo se da su kupljeni automobili bili ukradeni na Zapadu, o čemu građani nisu imali nikakva saznanja, pa ni nakon samostalnih provera.
U Srbiji je oduzeto 29 automobila koje je ukrala međunarodna grupa, u kojoj su pored Srba bili i Mađari i Slovaci. Koliko je vozila auto-mafija prodala našim građanima zasad nije poznato, ali se veruje da su u pitanju na desetine, a možda i stotine četvorotočkaša.

Hapšenje auto-mafije nije izazvalo samo strepnju među estradom. Tokom akcije hapšenja srpskog ogranka auto-mafije, saznalo se da je njihov vođa Zoran Janković Kum iz Novog Sada. Jedan od nesrećnih kupaca je i građanin iz unutrašnjosti zemlje.

Nisam imao pojma o čemu se radi. Automobil mi je zaplenjen jer je, kako su mi kazali, ukraden na zapadu. Kada sam video fotografiju Zorana Jankovića Kuma, koji važi za vođu tih kriminalaca, pao mi je mrak na oči. Od tog čoveka sam kupio automobil. Dao sam celokupnu ušteđevinu, čak i pozajmio novac“, kaže ovaj prevareni građanin i dodaje da mu je u servisu rečeno da je sve legalno.

Platio je automobil više od 10.000 evra, a Kum mu je snizio cenu samo za 500 evra. Sada najavljuje tužbu. “Dovezao sam ih, registrovao, imam i carinsku deklaraciju, sve po pravilu. Zbog toga mi nije jasno kako je moguće da su ukradena. I za povraćaj automobila će biti problema, jer moram da čekam da Kum bude pravosnažno osuđen. Pitanje je koliko će se to suđenje odužiti i da li će uopšte biti osuđen”, kaže ovaj građanin.

Drugom građaninu osumnjičeni Mladen Miščević prodao je automobil, a prema njegovim rečima, Mladenu su svi verovali.
“Bili smo u šoku kada smo u medijima videli njegovu sliku”, pričaju supružnici, takođe iz unutrašnjosti Srbije. Tražili su “folksvagen” i na sajtu videli da se prodaje automobil kakav traže. “Ubrzo smo se sa prodavcem dogovorili, ali nam je rekao da kupovina mora biti preko firme iz Subotice kako bi navodno bilo sve regularno. Ispostavilo se da je direktor te firme Mladen Miščevič. Kupili smo auto, dobili račun po regularnoj ceni iz oglasa i sve je bilo u redu” pričaju supružnici.

Međutim, nakon godinu dana, potpuno slučajno otkrili su da voze ukradena kola. “Prijatelj, policajac, slučajno je pregledao automobil i rekao nam da je ‘motor kucan’. Odmah smo zvali čoveka iz oglasa, ali nas je on uputio na Suboticu, na Miščevićevu firmu. Kada smo stigli tamo, saznali smo da su tu bili neki ljudi iz Novog Sada, koji su u međuvremenu isključili telefone i nestali. Bilo je očigledno šta se dešava”, kažu ovi supružnici.

Autor: Blic