Početna Gradske teme Banka greškom naplaćivala SMS naknadu svojim klijentima

Banka greškom naplaćivala SMS naknadu svojim klijentima

Vojvođanska banka greškom je, od maja ove godine, delu klijenata naplaćivala SMS naknadu za transakcije, u iznosu od 50 dinara.

Posle korišćenja kartice u radnji, jedna Novosađanka želela je da proveri svoje transakcije u prethodnom periodu. Kada je to učinila, primetila je stavku koja ranije nije postojala – SMS naknada za transakcije u iznosu od 51 dinar. Da će joj SMS naknadu naplaćivati, klijentkinja Vojvođanske banke nije bila obaveštena. Na osnovu ove naknade, novac s računa skinut joj je po dva puta u maju i junu, te još jednom u julu.

“Sasvim slučajno sam primetila da mi se s računa skida novac za ovu naknadu. Otišla sam do banke, konsultovala se o čemu se radi i rečeno mi je da će proveriti. Kada su želeli da provere moj broj telefona, ispostavilo se da ga nemaju u svojoj bazi, pa je nelogično kako su uopšte mogli da naplate SMS naknadu za transakcije. Kako nisam dobila odgovor u roku od 10 dana, ponovo sam ih kontaktirala i rečeno mi je da će slučaj što pre biti razmotren. Nije problem u 50 dinara, ali je to mogla da bude i neka veća suma, pa sam zbog toga reagovala”, kaže za 021.rs Novosađanka koja je želela da ostane anonimna.

U Vojvođanskoj banci za 021.rs navode da se SMS naknada za transakcije ne naplaćuje klijentima, ali da je kod manjeg broja korisnika došlo do propusta, pa je naknada u iznosu od 50 dinara ipak naplaćena.

“Od 26. aprila Vojvođanska banka i OTP banka Srbija posluju kao jedna banka i usled procesa integracije desio se manji IT problem. Taj problem je sada otklonjen i sva sredstva koja su greškom naplaćena klijentima za SMS naknade će biti vraćena na račune klijenata, uz naše izvinjenje”, poručuju u Vojvođanskoj banci.

Integracija Vojvođanske banke i OTP banke Srbije bila je jedna od najsloženijih na domaćem tržištu. OTP Grupa kupila je Vojvođansku banku još u decembru 2017. godine, a proces integracije trajao je 17 meseci.

Izvor: 021
Foto: Pixabay/Logo