Početna Gradske teme Bašta kafića zamenila zelenu površinu na Trgu republike

Bašta kafića zamenila zelenu površinu na Trgu republike

0

Zelena površina na Trgu republike, tik uz Riblju pijacu, pre nekoliko dana je bez najave uklonjena, a na njeno mesto postavljena bašta jednog od obližnjih lokala.

Na ovu pojavu ukazali su građani, kao i Ekološki front Novi Sad. Stanari ovog dela grada pokušali su da od inspekcija, gradskih vlasti i nadležnih u državnim institucijama i javnim preduzećima dobiju odgovor, ali bezuspešno.

U Gradskoj kući su za 021.rs naveli da je to deo javne površine, deo Riblje pijace, koji je dat na upravljanje JKP „Tržnici“, te da su oni zaduženi za taj deo. U „Tržnici“ su za ovaj portal kazali da je ta zelena površina uklonjena po žalbi građana, kao i da to nije stalno, već privremeno rešenje jer će parterno uređenje Trga i pijace uslediti nakon gradnje podzemne garaže.

Uređenje Trga republike završeno je u oktobru 2015. godine. Pre njega tu je bila autobuska stanica JGSP „Novi Sad“, pa parking. Tada je najavljeno da će uslediti ozelenjavanje površine, ali se od toga, kako se vidi iz priloženog, odustalo. Prvo je jedan deo zelenila uklonjen zbog spomenika kralju Petru I Karađorđeviću, a sada i zbog bašte kafića.

Izvor: NoviSad.com, 021.rs
Foto: Facebook /  Ekološki front Novi Sad.