Početna Gradske teme Bazar knjiga za Svratište za decu i omladinu u Novosadskom pozorištu

Bazar knjiga za Svratište za decu i omladinu u Novosadskom pozorištu

0

Novosađani svakog dana, od juče, 17. decembra pa sve do kraja akcije 20. decembra, mogu u Novosadsko pozorište da donesu svoje knjige, i na taj način pomognu u akciji pomoći siromašnim sugrađanima.

Novosadsko pozorište-Ujvideki Szinhaz ovih dana nastavlja svoju tradicionalnu akciju pomoći siromašnim sugrađanima. Ovoga puta pomoć je namenjena Svratištu za decu i omladinu na Bulevaru oslobođenja 39.

Akcija, osmišljena kao prodaja knjiga, biće upriličena 18, 19. i 20. decembra, u holu Novosadskog pozorišta (Jovana Subotića 3-5).

Knjige po 100 i 200 dinara prodavaće se od 10 do 19 časova. Nakon poslednjeg dana prodaje, sav prikupljeni novac pozorište će uručiti koordinatoru Svratišta koji će, kako je dogovoreno, od tog novca kupiti ono što im je najpotrebnije.

Važno je napomenuti i to da sugrađani svakog dana, od danas do kraja akcije 20. decembra, mogu u pozorište da donesu i svoje knjige za prodaju kako bi dodatno obogatili ponudu. Na mađarskom, srpskom, engleskom.

Knjige koje će se prodavati prethodno su prikupljene upravo zahvaljujući publici Novosadskog pozorišta. Novosadsko pozorište je na ovaj način do sada u nekoliko navrata pomoglo Školu “Milan Petrović” i Prihvatnu stanicu i dnevni boravak za beskućnike.

Kontigent knjiga u pozorište je ovih dana donela Gradska biblioteka, Odeljenje za decu. Knjige je za Bazar izabrala Katarina Novaković. Knjige je darivala i Biblioteka “Eržebet Juhas” iz Bačke Topole te sugrađani, među njima i novinari i pozorišni kritičari.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay