Početna Gradske teme Donirano 100 štep-deka za bebe u novosadskom porodilištu

Donirano 100 štep-deka za bebe u novosadskom porodilištu

0

Fondacija “Osmeh na dar” donirala je novosadskom porodilištu, Betaniji, stotinu štep-deka, namenjenih novorođenim bebama. U porodilištu ima upravo 100 mesta za novorođene bebe, a novac za kupovinu ćebadi obezbeđen je na ovogodišnjem Osmehovom festivalu lampiona.

– Ko ulaže u bebe, ulaže u budućnost i ovo nije mali gest, a velika je pomoć. Ove štep-deke će grejati sve novorođene bebe i one će moći mirno da spavaju. U Betaniji se svake godine rodi 6.800 beba i mi imamo težak i odgovoran, ali i najlepši posao, jer smo svakoga dana na izvoru života i vidimo prvi udah svakog deteta. Novorođene bebe se smeju kad spavaju, zadovoljne su kada su nahranjene i ušuškane i svakoga dana nam udele osmeh na dar – kazala je načenica Odeljenja za neonatologiju u Betaniji dr Ljiljana Dobrić koja se zahvalila predstavnicima Fondacije u ime svih 6.800 beba i njihovih majki.

Sandra Bulut iz Fondacije “Osmeh na dar” rekla je da su na Osmehovom festivalu lampiona u oktobru prikupili 1,2 miliona dinara.

– Za Dečje hirurško odeljenje u Subotici obezbedili smo šest dečjih kreveta, a Betaniji smo donirali 100 štep-deka za bebe. Prošle godine smo, takođe od novca prikupljenog na festivalu, Betaniji donirali četiri pulsna oksimetra, a u toku je naša novogodišnja akcija prikupljanja paketića za socijalno ugrožene mališane. To je 13. akcija koju organizujemo od kako postoji Fondacija, a tada su je pokrenuli studenti Pravnog fakulteta u Beogradu koji su prikupljali paketiće za decu s Kosova. Sada se akcija proširila – kazala je Sandra Bulut.

Fondacija “Osmeh na dar” tokom godine organizuje i druge humanitarne akcije, a poslednje tri godine organizuju Osmehov festival lampiona.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay