Početna Gradske teme “Bebac” otvara edukativni centar za trudnice i roditelje

“Bebac” otvara edukativni centar za trudnice i roditelje

0

pregnancy-806989_640

Sadašnji i budući roditelji, koji se o trudnoći i roditeljstvu informišu na portalu “Bebac”, od maja će te informacije moći da dobiju i uživo u “Bebac” edukativnom centru (Fruškogorska 24) i to od vodećih lekara i stručnjaka iz različitih oblasti.

Prvo predavanje, 10. maja u 19 sati, otvoriće prof. dr Aleksandra Novakov Mikić, lekarka specijalista ginekologije i akušerstva i supspecijalista perinatologije, a tema će biti “Zdrava i bezbrižna trudnoća”.

Predavanje je namenjeno trudnicama koje žele da saznaju više o značajnim pregledima u trudnoći i zdravim uslovima za razvoj bebe u materici, ali i da pitaju i otklone sve nedoumice sa kojima se u trudnoći susreću.

Predavanje će odgovoriti na pitanja kako da obezbedite zdrave uslove za razvoj bebe u trudnoći, koji su značajni pregledi koje treba da obavite, kako da budete sigurni da je sa bebom sve u redu i da bezbrižno dočekate njeno rođenje.

Sledeće predavanje u “Bebac” centru održaće se već 18. maja, kada će trudnice imati priliku da razgovaraju sa upravnikom Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine dr Draganom Stajićem. On će govoriti budućim majkama o prednostima i manama prirodnog porođaja i carskog reza, a trudnice će imati priliku da pitaju sve što ih zanima u vezi sa porođajem.

Predavanja su besplatna, ali je broj mesta ograničen, pa je potrebna prijava.

U međuvremenu, od 12. maja, u “Bebac” edukativnom centru mogu se pohađati i različiti kursevi za trudnice i roditelje, a sve informacije mogu se pronaći na njihovom zvaničnom sajtu.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay