Početna Politika LSV nastavlja prikupljanje potpisa za referendum

LSV nastavlja prikupljanje potpisa za referendum

0

paor-lsv_660x330

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Miloš Šibul, izjavio je danas da država nije još učinila ništa da bi rešila problem sa izdavanjem državnog poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini.

Kako se navodi u saopštenju, Šibul, koji je i predsednik Lige paora Vojvodine, ocenio je da je država sama prouzrokovala problem usvajanjem “svojih štetnih odluka”.

Šibul je ukazao na najnovije događaje u selu Gakovo kod Sombora, koji prema njegovim rečima pokazuju da zbog loših odluka države na državnim njivama, “rastu tenzije i u atarima je sve manje traktora, a sve više policijskih kola”.

– Najbolji način da se to reši jeste ukidanje štetnog Zakona o poljoprivrednom zemljištu, kao i štetnog Zaključka Vlade Srbije od 11. marta i formiranje Fonda za poljoprivredno zemljište Vojvodine – predložio je Šibul.

Kako je naveo u pisanoj izjavi povodom događaja u Gakovu, ukoliko bi te odluke i zakoni bili povučeni i doneti novi, tada bi državno poljoprivredno zemljište služilo da pomogne razvoj malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava.

Istovremeno, očuvala bi se vojvođanska sela, i ne bi služila za “bogaćenje tajkuna”, smatra Šibul.

On je rekao da će LSV nastaviti da prikuplja 100 hiljada potpisa neophodnih za referendum o zaštiti vojvođanskih ratara i oranica. Do sada je prikupljeno više od 70 hiljada potpisa.

Poljoprivrednici iz Gakova juče su nastavili protest zbog problema sa državnom poljoprivrednom zemljom u tom mestu.

Tamo se juče ujutru našlo oko 50 policajaca i nekoliko “marica”, a kako su ratari naveli, policajci su imali naređenje da “uvedu radnike privatne firme u posed”, što ratari smatraju uzurpacijom zemljišta.

Izvor: Beta
Foto: LSV