Početna Gradske teme Begečani se žale da se ne odnosi baštenski otpad, “Čistoća” kaže da...

Begečani se žale da se ne odnosi baštenski otpad, “Čistoća” kaže da će sav otpad biti odnesen

0

Stanovnici Begeča poslednjih dana žale se da baštenski otpad nije uklanjan poslednja dva meseca.

Kako kaže jedna građanka, ekipe “Čistoće” nisu videli veoma dugo, a propuštene su barem četiri posete s ciljem uklanjanja baštenskog otpada.

To je dovelo do bojazni da dođe do zapaljenja otpada.

“Veoma je toplo i biće sve toplije narednih dana. Očekujemo najgore, da se taj otpad zapali jer je dovoljno samo da neko baci opušak, to je takav otpad da će se brzo širiti i u opasnosti će biti kuće, placevi. Zvali smo ‘Čistoću’ nebrojeno puta i, kad smo uspeli da ih dobijemo, rečeno nam je da nema kapaciteta da se pokrije Begeč”, kaže jedna građanka za naš portal.

Pojedini neodgovorni građani, kaže ona, redovno pale svoj baštenski otpad, navodeći kao razlog to što se isti otpad taloži i ne odnosi.

Na pitanje kako funkcioniše odnošenje baštenskog otpada u prigradskim naseljima, a naročito u Begeču, u JKP “Čistoća” poručuju da je uklanjanje otpada iz ovog naselja “u toku”.

“Program uklanjanja ove vrste otpada za tekuću godinu ustanovljen je početkom marta meseca, a troškove njegove realizacije snosi JKP ‘Čistoća’. Koristimo svaku, pa i ovu, priliku da zamolimo sugrađane da ne odlažu velike količine baštenskog otpada zato što dolazi do zastoja i kašnjenja u drugim mestima. Napominjemo da se odlaže baštenski otpad čija zapremina ne prelazi jedan kubni metar, da rastresit otpad bude spakovan u džakove, a grane vezane u snopove”, navode u “Čistoći”.

U preduzeću dodaju da će baštenski otpad iz svih prigradskih naselja i njihovih delova biti uklonjen u narednim danima.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay