Početna Gradske teme Sremski Karlovci sklopili ugovor o finansiranju infrastrukture za hotel sa mađarskim investitorom

Sremski Karlovci sklopili ugovor o finansiranju infrastrukture za hotel sa mađarskim investitorom

0

Predsednik Opštine Sremski Karlovci Aleksandar Stojkečić i direktorka mađarske kompanije “Szeremsegi ingatlanfejleszto” Žanet Olah potpisali su ugovor o finansiranju infrastrukture za budući hotel.

Reč je o dugo najavljivanom turističko-ugostiteljskom kompleksu koji će se graditi na Čeratu.

Kako je naveo Stojkečić, finansiranje nedostajuće infrastrukture podrazumeva gradnju nove saobraćajnice od Dudare prema hotelu i njeno potpuno komunalno opremanje – postavljanje elektroinstalacija, vodovodne mreže, uličnog osvetljenja.

U prvoj fazi planira se izgradnja saobraćajnice sa dve trake, pešačkom i biciklističkom stazom. Kasnije bi ova ulica trebalo da se produži do Miloša Crnjanskog, čime bi Dudara dobila još jednu saobraćajnicu.

Rukovodilac opštine najavio je da je sledeći korak izrada projektno-tehničke dokumentacije, koja bi trebalo da bude završena do kraja godine, što bi omogućilo da radovi počnu sledeće godine. Po Stojkečićevoj proceni, radovi će trajati oko dve godine, a koštaće oko 170 miliona dinara.

Inače, početak gradnje ovog hotelskog kompleksa prvobitno je najavljivan za jun 2021. godine, a već 2023. planirano je da hotel bude otvoren za posetioce. Prvi ugovor sa investitorom navodno je sklopljen još 2020. godine. Realizaciju investicije, između ostalog, usporili su korona i komplikacije sa eksproprijacijom zemljišta.

Kako bi se omogućila izgradnja kompleksa sa 90 soba koji će zauzimati 9.000 kvadrata Čerata menjan je i plan detaljne regulacije. U prethodnom planu na istom mestu je bio planiran turističko-ugostiteljski objekat koji bi spadao u kategoriju malih hotela zbog rizika da bi veći objekat “grubo narušio odnose u okruženju na blagim obroncima obodnog područja Karlovaca”.

Izvor: 021.rs
Foto: Wikipedia