Početna Gradske teme Beogradska kapija će “zasijati” na leto

Beogradska kapija će “zasijati” na leto

0

Beogradska kapija, čija je rekonstrukcija završena prošle godine, ove godine će dobiti rasvetu, ali i dekorativno osvetljenje, saznaje 021.rs.

Obnova ovog dela Petrovaradinske tvrđave trajala je skoro četiri godine i koštala je 35 miliona dinara. Kada je završena prošle godine, ostalo je nerešeno pitanje osvetljenja. Naime, godinama unazad, oko kapije je noću previše mračno, a time i opasno.

Da su građani koji na to skreću pažnju u pravu, potvrđuju i navodi iz konkursne dokumentacije Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) za nabavku javne i dekorativne rasvete za Beogradsku kapiju. U dokumentaciji stoji da je objekat obnovljen, ali da je trenutno bez javnog i dekorativnog osvetljenja.

Na osnovu projekta koji je pripremljen sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture, sada će se to urediti i biće postavljeno više desetina svetiljki. Tender za odabir izvođača radova je otvoren do kraja maja, tako da, ako postupak prođe kako treba, može se očekivati da Beogradska kapija “zasija” na leto.

Izvor i foto: 021