Početna Gradske teme Besplatan kurs samoodbrane za žene u Novom Sadu

Besplatan kurs samoodbrane za žene u Novom Sadu

Kurs samoodbrane namenjen ženama u trajanju od tri nedelje startuje danas, 09. decembra s početkom u 21 čas na SPENS-u.

Ovo nije običan kurs samoodbrane. Ovo je mnogo više od toga. Ovo je pomoć, savet, mudrost, snaga da se suočite sa maltretiranjem. Ovo je nešto više od veštine.

Snage su udružili Marko Divjak, crni pojas 5. Dan za tehnike samodbrane, Nada Padejski Šekerović, Sigurna kuća NS, psiholog i predavač, Milorad Ascerić instruktor specijalnih jedinica i prof. Dragan Milić kao pravni savetnik u slučajevima fizičkog i psihičkog zlostavljanja.

Kurs se održava dva puta nedeljno i besplatan je za sve polaznice.

Organizatori kursa su Klub Realno Aikidoa SPENS Novi Sad, Internacionalna Policijska Asocijacija Srbije, Region Novi Sad, Grad Novi Sad, Sigurna kuća u Novom Sadu i medijski pokrovitelj portal Nsuzivo.rs.

“Imate na jednom mestu sve što vam je potrebno da vas osnažimo, da izađete iz začaranog kruga maltretiranja. Imate fizičku samoodbranu i tehnike odbrane od nasilnika, imate psihološko savetovanje i načine prepoznavanja profila zlostavljača i imate pravnog savetnika kao neophodnok u situaciji nasilja. Dođite i uverite se kako funkcioniše ovaj sveobuhvatni program. Ako poznajete nekoga ko trpi nasilje, ili ako sumnjate da neko u vašoj okolini trpi nasilje, podelite sa tom osobom ovu informaciju. Možete spasiti život!”, poručuju organizatori.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay