Početna Gradske teme Besplatan kurs web programiranja u Udruženju “Prevent”

Besplatan kurs web programiranja u Udruženju “Prevent”

startup-849805_640

U okviru projekta “Mladi su izvor energije” prva aktivnost biće besplatan tromesečni kurs web programiranja u Novom Sadu na kojem će se učiti osnove Java programiranja.

Za pohađanje kursa mogu se prijaviti mladi od 15 do 30 godina starosti, najkasnije do 30 juna, putem mejl adrese edukacijeprevent@gmail.com, slanjem sledećih podataka: ime i prezime, mesto prebivališta, datum rođenja, broj telefona i zanimanje. U naslovu mejla potrebno je napisati: “Prijava za kurs web programiranja”.

Da bi pohađali kurs, kandidati moraju poznavati engleski jezik na nivou razumevanja napisanog teksta, imati sposobnost logičkog razmišljanja i zaključivanja i sposobnost za uočavanje detalja. Polaznici kursa sami obezbeđuju prenosne računare koje će koristiti tokom nastave.

Svi zainteresovani kandidati proći će selekciju u okviru koje će nezaposleni mladi imati prednost.

Kurs je besplatan za sve koji budu pohađali više od 80% časova. Polaznici koji budu pohađali manje od 80% časova ili odustanu od obuke biće obavezni da plate troškove nastave. Svi polaznici pre početka kursa potpisuju ugovor kojim se definišu prava i obaveze. Polaznici koji uspešno završe kurs dobijaju sertifikate. Kurs će se održavati od jula do septembra u prostorijama Udruženja “Prevent” u Novom Sadu (Jovana Subotića 19).

Projekat “Mladi su izvor energije” sprovodi Udruženje “Prevent”, a partneri na projektu su: Opština Žabalj, Omladinska zadruga “Patrons021”, Udruženje “Remiks”, Akademsko tutorstvo za sticanje preduzetničkih veština. “Mladi su izvori energije” finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay