Početna Gradske teme Besplatna obuka za đake i studente u pravljenju radijske emisije

Besplatna obuka za đake i studente u pravljenju radijske emisije

0

akcija_vs_apatija_1

Centar za razmišljanje iz Novog Sada pozvao je danas srednjoškolce i studente da se prijave na besplatnu obuku iz kreiranja i realizacije radijske emisije.

Ako bi voleo da radiš na radiju ili praviš radijske emisije, ako ti je dosta apatije u društvu i želiš nešto da promeniš, prijavi se“, stoji u pozivu ovog Centra. Projekat nosi naziv “Akcija vs Apatija”, a kako kaže koordinatorka Tanja Lalić, polaznici će imati priliku da naprave radijsku emisiju koja će ići u novosadskom etru.

Pokojni Miloš Jovanović je svojevremeno putem mini radijske forme emitovane na Radiju 021 dočaravao razna apatična stanja, a koja su imala za cilj da budu okidač ljudima da se probude, aktiviraju i naprave promenu u svom okruženju. Sada želimo da obnovimo ovu ideju i podstaknemo mlade da akcijom reaguju na apatiju. Zato pozivamo đake i studente željne akcije da se prijave za medijsku edukaciju koja će na kraju rezultirati pravljenjem emisije i koja će, nadamo se, probuditi aktivizam kod mladih i sprečiti dalje širenje apatije koja unišava naše društvo“, rekla je Lalićeva.

Svi koji žele da učestvuju u projektu “Akcija vs Apatija” mogu do 8. novembra da svoju prijavu pošalju na mejl adresu centar.za.razmisljanje@gmail.com, sa naznakon “Prijava – Akcija vs Apatija”.

Autor i foto: 021.rs