Početna Sport Vladimir Cukić: Od igrača tražim red, rad i disciplinu

Vladimir Cukić: Od igrača tražim red, rad i disciplinu

0

vladimir-cukic

Vladimir Cukić je novi trener vaterpolista Vojvodine. Ponikao je u novosadskom klubu, u kojem je kao igrač proveo devet sezona. Od 1994. do 1999. godine igrao je za prvi tim, a onda je otišao u inostranstvo i to u BVŠC, pa se vratio u tadašnju Jugoslaviju, u Crvenu zvezdu.
Posle jedne sezone, preselio u Budvu, gde je prveo dve naredne godine. Karijeru je, zatim nastavio u Italiji, u Modeni, pa u Komu i na kraju u Kjavari, da bi se 2010. godine vratio u klub u kojem je i ponikao, kao igrač i trener.

Želja koju sam imao kada sam počinjao kao trener, a to je da preuzmem prvi tim, sada mi se ispunila. Velika je stvar kada dobijete poverenje u godini kada Vojvodina slavi 80 godina postojanja. Neće mi biti lako, ali sam ubeđen da ću s velikim entuzijazmom, htenjem i željom nastaviti ono što su Dejan Stanojević i Marko Orlović započeli pre mene. Od igrača sam tražio red, rad i disciplinu, koji su mi veoma važni. Pred nama je težak period, dobro se poznajemo, s nekima sam igrao, kao što su Vitorović, Ćatović i Marić, a neke sam trenirao u mlađim selekcijama, kako u klubu, tako i u juniorskoj reprezentaciji. Verujem da ćemo svi zajedno dati i više od 100 posto u narednom periodu, kako bi uspeli da izborimo opstanak u Regionalnoj ligi“, rekao je Vladimir Cukić.

Trenersku karijeru ste započeli još kao aktivni igrač?

Počeo sam da radim još u Kjavari, s trinaestogodišnjacima, a kada sam se vratio u Vojvodinu, trener prvog tima Dejan Stanojević mi je dodelio i funkciju trenera za najmlađe kategorije. Prethodno sam proveo sam tri meseca u Iranu, gde sam bio pomoćni trener u ekipi Esfahan.

Ubrzo je usledio poziv i u juniorsku reperezentaciju Srbije?

Zoran Milenković me je pozvao na kamp koji je on vodio za 2000-to godište, a onda i da mu budem pomoćnik kada je preuzeo selekciju dečaka rođenih 1996. godine. Te 2013. osvojili smo srebro na juniorskom Evropskom prvenstvu na Malti. Ove godine smo, kao tandem, s juniorskom reprezentacijom 1996. godište osvojili zlato na Evropskom prvenstvu u Bakuu.

Igrali ste na poziciji centra s kojom Vojvodina u poslednje vreme kuburi. Da li će te to nastojati da popravite?

Sve ove igrače sam pratio i dok sam bio šef struke za mlađe kategorije u Vojvodini i, koliko su mi obaveze dozvoljavale, odlazio na njihove treninge i utakmice. Vojvodina je ove sezone dovela Brazilca Danila Tenenbojma, koji igra na poziciji centra. Na osnovu onog što sam do sada imao priliku da vidim i u ovih nekoliko treninga koje sam održao s ekipom, mogu da kažem da je on izuzetan radnik, koji je ovde došao da bude profesionalac.

Da li ima potencijala na poziciji centra među vašom decom u klubu?

Ima, to je pre svih Vojislav Marković, koji je 2001. godište i s kojim sam radio. On je još uvek mlad, ali je dobar potencijal. Teško je o tome sada pričati, jer razmišljam i o tome kakvi će centri biti ako dođu nova pravila. Voja može da bude dobar i po ovim, ali i po novim pravilima, ima neverovatnu kretnju, izdržljivost i tehniku.

Autor: Dnevnik
Foto: Fejsbuk