Početna Gradske teme Besplatna nastava iz ruskog jezika

Besplatna nastava iz ruskog jezika

0

1135
Novi Sad je jedini grad u Srbiji koji se priključio međunarodnoj akciji popularizacije ruskog jezika i pismenosti pod nazivom “Totalni diktat”, čiji je organizator Univerzitet u Novosibirsku.
Za sve zainteresovane učesnike ruski centar Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” organizuje besplatnu pripremnu nastavu koja će se realizovati svake subote, od 14. marta.
Predstavnici Naftne industrije Srbije (NIS) i Ruskog doma u Beogradu potpisali su danas sporazum o saradnji, koji podrazumeva zajednički rad na popularizaciji ruskog jezika i kulture u Srbiji.

Podrška koju ćemo dobiti u našem novom partneru za nas će mnogo značiti, a mi ćemo sa naše strane dati sve od sebe da pomognemo rad i razvoj Ruskog doma, izjavio je zemenik generalnog direktora NIS Andrej Šibanov, navodi se u saopštenju.

Jedan od projekata, koji podržava NIS u okviru programa Energija znanja je Olimpijada iz ruskog jezika za učenike osnovnih škola, gimnazija i srednjih stručnih škola.

U Olimpijadi je već učestvovalo više od 800 učenika iz 158 škola u Srbiji.

Kompanija NIS takođe je pomogla otvaranje tri bilingvalna rusko-srpska razreda u dve škole u Srbiji: u Osnovnoj školi Jovan Popović iz Novog Sada, gde je u dva odeljenja upisano oko 40 učenika i u Aleksinačkoj gimnaziji, gde je 28 učenika u razredu.

Autor: RTV, FoNet