Početna Gradske teme Besplatna radionica “Od parčeta do predmeta”

Besplatna radionica “Od parčeta do predmeta”

0

Sa ciljem da stečeno znanje i veštine podele sa drugima koji imaju želju da nauče jedan od starih zanata i da kreiraju sopstvene unikatne predmete reciklirajući otpadnu kožu, neformalna grupa “HeDuJo” u subotu, 16. novembra organizuje radionicu “Od parčeta do predmeta”.

Radionica “Od parčeta do predmeta” je osmišljena da inspiriše mlade da sami kreiraju modne detalje po svojoj meri od jeftinih sredstava. Nekima može biti i inspiracija za pokretanje malog biznisa ili otkriće zanimljivog načina za kreativno izražavanje. Učesnici i učesnice biće u mogućnosti da naprave torbicu, narukvicu, privezak, minđuše, prsten ili vrećicu za DnD kockice od otpadne kože, eko kože ili reciklirajući stare predmete od ovog materijala.

Događaj je besplatan i otvoren za sve zainteresovane uzrasta od 15 do 30 godina.

Broj učesnika i učesnica je ograničena pa je neophodno da se svi koji žele da prisustvuju radionici prijave do petka, 15. novembra putem ovog linka.

Radionice će se realizovati u maloj sali Kulturne stanice Eđšeg, u ulici Antona Čehova 4 u Novom Sadu.

“Od parčeta do predmeta” deo je projekta “LOKOMOTIVA – lokalna omladinska inicijativa” koji realizuju udruženja “HMM…”, “BalkanIDEA Novi Sad” i “Centar za edukativno-krativni razvoj omladine CEKRO”. Projekat se sprovodi uz podršku programa OPENS 2019 “Novi Sad – evropska prestonica mladih”, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, kao i podršku Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2019. godinu.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay