Početna Gradske teme Besplatna radionica programiranja za devojke i žene svih uzrasta

Besplatna radionica programiranja za devojke i žene svih uzrasta

programiranje

Devojke i žene svih uzrasta i zanimanja, koje žele da nauče osnove programiranja i izrade svoju web aplikaciju, mogu da se prijave na radionicu Rails Girls Novi Sad koja će se održati 19. i 20. novembra. Radionica je besplatna, a prijave traju do 9. novembra.

Rails Girls Novi Sad deo je globalne inicijative koja je nastala kako bi IT svet približila ženama i zainteresovala ih za aktivnu izgradnju web-a. Uz pomoć platforme Ruby on Rails, nazvane po jednostavnom programskom jeziku Ruby, polaznice će tokom dvodnevne radionice naučiti kako da brzo razvijaju web aplikacije. Jedna od organizatorki radionice, Aleksandra Vukošić, kaže da je jasno da dva dana nisu dovoljna da se nauče veće stvari u programiranju.

“No, ovo je dovoljno vremena da se nauče neke osnove i stekne uvid u to kako programiranje zaista funkcioniše i kako napraviti neku aplikaciju. Prelazimo osnovne korake, a Ruby je programski jezik koji je jednostavan i user friendly kada su u pitanju programiranje i web aplikacije, tako da je to dobra prilika za učenje, naročito za devojke koje nisu do sada imale iskustva u programiranju”, kaže Aleksandra.

Sve što je potrebno da ponesete na radionicu od hardvera je laptop, a od softvera – interesovanje, volju i želju da malo slobodnog vremena odvojite na učenje. Prijave traju do 9. novembra, a 12. novembra će sve prijavljene dobiti mejl sa obaveštenjem da li su primljene na petu novosadsku Rails Girls radionicu, koja će se održati u novootvorenom Startit centru, u Ulici Miroslava Antića 2, u Novom Sadu. Za dodatne informacije i prijavu posetite njihov sajt i Fejsbuk stranicu.

Autor: O radio
Foto: Yayaimages.com