Početna Sport Vaterpolisti Vojvodine osvojili prve bodove u regionalnoj ligi

Vaterpolisti Vojvodine osvojili prve bodove u regionalnoj ligi

0

cukic,-vk-vojvodina,-vaterpolo_660x330

Posle tri poraza, vaterpolisti Vojvodine su konačno uspeli da osvoje bod u regionalnoj ligi, pošto su u svom bazenu igrali nerešeno (11:11) sa ekipom splitskog Mornara.

Verovali su da mogu i do prve pobede i na početku susreta bili su na tom putu. Međutim, mladi sastav Novosađana ponovo je igrao s mnogo oscilacija, tako da je iskusniji rival ubrzo preuzeo konce u svoje ruke i pet minuta pre kraja utakmice imao tri gola prednosti.

I pored problema s ličnim greškama, Vojvodina je tada krenula na sve ili ništa i uspela da izjednači. Imali su priliku Novosađani preko Uroša Vasića da dođu i do čitavog plena, ali je njegov šut zaustavila prečka. U samom finišu vredan bod je odbranio odlični Radoslav Filipović.

Vladimir Cukić trener Vojvodine je rekao da je ekipa imala i dobre i loše moente u igri.

“Tim je mlad i očekivano igra s oscilacijama. Uspeli smo da se vratimo posle minusa od tri gola, a imali smo priliku i da rešimo susret u našu korist. U principu, mogu da budem zadovoljan, jer su momci kao i do sada dali maksimum. Bili smo u problemu s ličnim greškama, ali smo i pored toga dali sve od sebe, a i povređeni igrači nam se još uvek nisu oporavili. Sada moramo da se malo odmorimo i rehabilitujemo za sledeće susrete”, rekao je Cukić.

Ilija Prekogačić bio je sa tri pogotka najefikasniji u redovima Vojvodine.

“Presudno za preokret koji smo napravili bilo je to što smo se na poluvremenu znatno podigli u odnosu na prve dve četvrtine i više smo se borili. Pošto smo ostajali bez igrača zbog ličnih grešaka, morali smo svi da damo još više i to je dovelo do nerešenog rezultata. Krivo mi je što na kraju nismo izvukli i pobedu. Osvajanjem boda pokazali smo da smo konačno izašli iz krizne situacije, jer smo izgubili prethodne tri utakmice. Iako su sve te ekipe bile bolje od nas, mi nismo pružili ono što smo trebali. Nadamo se opstanku u Ligi, to nam je glavni cilj “, kazao je Prekogačić.

U sledećem kolu Vojvodina je slobodna, a za dve nedelje je očekuje duel sa Budvom.

Autor: Dnevnik
Foto: Fejsbuk/Vaterpolo klub Vojvodine/Filip Bakić