Početna Gradske teme Besplatna radionica programiranja za devojke

Besplatna radionica programiranja za devojke

0

Radionica besplatnog programiranja za devojke biće organizovana 19. i 20. januara u Startit centru, a u toku su prijave.

U pitanju je deo “Rails Girls”, globalne inicijative nastale u Finskoj, čiji je cilj da približi IT svet devojkama. Ovakve radionice su do sada održane u preko 150 gradova na svetu. U Novom Sadu je do sada organizovano sedam radionica, a osma je specifična po tome što je namenjena devojkama od 13 do 19 godina.

U Novom Sadu se na proteklih sedam radionica 250 žena i devojaka različitih uzrasta upoznalo sa prvim koracima web programiranja.

Radionica traje dva dana, učešće je besplatno i nije neophodno imati programerskog predznanja. Potrebno je poneti svoj laptop i osnovno znanje rada na računaru i engleskog jezika. Učesnice radionice prave web aplikaciju koristeći “Ruby on Rails”, upoznaju se sa osnovama programiranja, interneta i razvoja softvera. Radi se u malim grupama uz pomoć mentora.

“Rails Girls Novi Sad Teen” je odlična prilika za mlade devojke koje razmatraju profesionalno da se bave računarstvom ili za one koji samo žele da probaju nešto novo. Cilj je da im se ova profesija približi uz praktičan rad i razgovor sa mentorima.

Sve zainteresovane mogu se OVDE prijaviti.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay