Početna Gradske teme Besplatne radionice programiranja i elektronike za decu

Besplatne radionice programiranja i elektronike za decu

child-1073638_640

Edukativna mreža “iDEAlab” organizuje predavanje “Od dece do inženjera” namenjeno roditeljima, a na kojem će biti predstavljeni besplatni alati za decu pomoću kojih ona mogu da nauče više o elektronici i programiranju.

Na predavanju će se razgovarati o tome kako zainteresovati decu za programiranje i elektroniku pomoću vežbi za analitično razmišljanje, zanimljivog hardvera, uređaja sa kojima deca mogu da eksperimentišu (Arduino, Mindstorms, Raspberry…), i to sve propraćeno primerima kako se sa decom radi u svetu.

Ovom prilikom će biti predstavljena i nova laboratorija za razvoj preduzetničkih i inovativnih ideja studenata, “iDEA Lab”, koja će uskoro početi sa radom u kampusu Univerziteta u Novom Sadu. Plan je da krajem aprila i početkom maja krenu sa radom i besplatne radionice programiranja i elektronike za decu.

Predavanje će se održati u četvrtak 7. aprila u 18 sati u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, a u ulozi predavača naći će se Goran Đonovic, predstavnik “Dexter’s IT Laboratorije”, koji već pet godina radi sa studentima i drži razne radionice prvenstveno iz oblasti razvoja mobilnih aplikacija.

Više informacija o ovom događaju možete dobiti putem sajta “iDEAlab”-a ili ukoliko pozovete broj 065/22-11-353 (kontakt osoba: Ivana Kozomora).

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay