Početna Gradske teme Umesto radio okršaja emitovan poziv na mir!

Umesto radio okršaja emitovan poziv na mir!

0

700x40024april

Polufinalna Radio bitka koja je održana danas, 3. marta, bila je sasvim posebna za tri radio stanice koje su u njoj učestvovale. Ekipa “O radija” je umesto da pozove svoje slušaoce da glasaju za pobedu, zajedno sa protivnicima iz Jermenije, pozvala ceo svet da “glasa za mir”.

Naime, “O radio” je u polufinalnoj rundi takmičenja trebao tokom sat vremena da se takmiči sa jermenskim “Armradiom” u prenosu uživo, ali je u ovoj zemlji došlo do oružanih sukoba koji se još uvek nisu smirili.

Organizator takmičenja Filipo Solibelo iz italijanskog “Rai radija 2”, poručio je na početku zajedničkog programa, da je Radio bitka takmičenje posvećeno muzici, zabavi i da je ideja da spaja ljude širom Evrope i sveta.

– Život nije uvek onakav kakav bismo želeli. Večeras se tim iz Jermenije nalazi u teškoj situaciji zbog rata koji je izbio u toj zemlji, ali ipak želimo da ostanemo zajedno jer brinemo jedni za druge i jer smo prijatelji – kazao je Solibelo.

Voditelj “Armradija” Tigran Harutinijan (Harutyunyan) izrazio je veliku zahvalnost svima koji su večeras učestvovali u Radio bici, bilo da su deo programa ili su ostali uz program sat vremena i putem tvitera poslali poruke podrške na haštag #music4peace.

– Ovo je veoma težak momenat za nas. Situacija u zemlji je veoma napeta, ali smo odlučili da ipak budemo u ovom programu kako bismo poslali tačne informacije iz naše zemlje i kako bismo izrazili solidarnost sa žrtvama – rekao je Tigran i dodao da će uprkos svemu ostati uz Srbiju i “O radio” u finalnoj Radio bici.

Oni su pozvali sve tviteraše da osim #music4peace dodaju u svoje tvitove haštag #NKpeace, koji ukazuje na deo zemlje Nagorno-Karabah, u kojem su okršaji najizraženiji.

Voditelji “O radija” Sofija i Vukašin takođe su poručili da su večeras uz prijatelje iz Jermenije, da redakcija “O radija” promoviše mir i da su protiv bilo kakvog nasilja i sukoba.

Radio bitka je takmičenje evropskih radijskih stanica koje je pokrenuo “Rai Radio 2” iz Milana, a tokom sat vremena program se emituje uživo iz tri studija u tri različite zemlje.

Izvor: RTV/O radio
Foto: O radio