Početna Gradske teme Besplatne radionice “Raspustilišta” za najmlađe Novosađane

Besplatne radionice “Raspustilišta” za najmlađe Novosađane

0

Crtanje, brzo čitanje, kao i učenje kroz igru, samo su neke od aktivnosti koje su priređene polaznicima letnjeg “Raspustilišta”. Radionice se održavaju svakog dana od 10 do 12 časova i trajaće do kraja nedelje. Ulaz je slobodan.

Već 36. godinu, organizovane su radionice Raspustilišta za decu uzrasta od 5 do 12 godina. Oko stotinu razigranih polaznika, učestvovalo je na radionicama koje će trajati do kraja nedelje. Dečija graja, ponovo je krasila Radničku ulicu.

Da bi aktivirali decu, takve radionice na otvorenom, pružaju priliku deci da probude znatiželju i da svoje slobodno vreme iskoriste na kreativan način. Ova nedelja Raspustilišta, odvija se po redovnom programu, a polaznici mogu da očekuju raznovrstan program. Među njima je i oko kamere i žvakalica sa sto lica, gde uče osnove pravilne ishrane.

“Dakle u isto vreme se dešava paralelno nekoliko radionica, pa tako danas imamo likovni atelje gde otkrivamo šta je to apstraktna slika, učimo brzo čitanje i mudro učenje, igramo se na radionici igra bez granica, vežbamo toleranciju, timski duh, liderstvo, učimo kako da budemo vođe u onome što radimo”, kaže Aleksandra Lukić, v.d. direktorka Novosadskog dečijeg kulturnog centra.

Od 26. do 30. avgusta u organizaciji Novosadskog kulturnog dečijeg centra, a u saradnji sa udruženjem Kreativni pogon, osmišljen je program koji se nastavlja u malo drugačijem formatu. Zbog velike zainteresovanosti i ograničenog broja mesta, prijave za radionicu cirkuskih aktivnosti i savremenog pokreta su obavezne, te ih možete poslati na adresu cirkoneo@gmail.com.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay