Početna Gradske teme Besplatne radionice za decu svakog petka i subote od 7. do 29....

Besplatne radionice za decu svakog petka i subote od 7. do 29. decembra

0

Besplatne radionice za decu održaće se svakog petka i subote od 7. do 29. decembra u Dečjem kuturnom centru, Ive Lole Ribara 6.

Radionice će voditi arhitekta Marijana Veliki Majstorović i Severina Prostran Miletić.

Tokom petog ciklusa radionica “Dive, čarobnice, lavice, pametnice”, koji će biti upriličen petkom, deca će moći da slušaju, razgovaraju, slikaju i učestvuju u raznoraznim radionicama.

Imaće priliku da zavire kroz ključaonicu u misli Mileve Marić Ajnštajn naše poznate naučnice i na kraju izmaštati srećni kraj priče o životu prve fakultetski obrazovane slikarke Danice Jovanović.

Subotom je na programu mala škola arhitekture “Od pećine do oblakodera pa ponovo do pećine” i mali drugari će dobiti priliku da saznaju čemu služi trg, kako izgledaju neke ulice a kako bi trebalo, kakve sve grđevine postoje u svetu i kako bi trebalo da izgledaju naši ulazi.

Kroz priču imaće priliku da otkrivaju urbanističke i arhitektonske tajne i probuditi estetski i aktivistički pristup rešavanju problema.

U oba ciklusa radionica mogu učestvovati deca od 8 do 11 godina koje roditelji treba da prijave putem SMS ili “vajber” poruke na broj: 063/521-11-23 ili mejlom na dkcnovisad@gmail.com.

Radionice sufinansirala Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay