Početna Crna hronika Osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva komšije

Osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva komšije

0

Ranko D. iz Žablja osuđen je u novosadskom Višem sudu na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva svog komšije u maju ove godine.

Njemu je ublažena kazna, s obzirom na to da je za pokušaj ubistva predviđena kazna zatvora od pet do 15 godina, ali je veće kao olakšavajuću okolnost uzelo u obzir njegovo kajanje, neosuđivanost i porodične prilike, prenosi Dnevnik.

Po optužnici, okrivljeni je 14. maja ove godine u Žablju, pod uticajem alkohola pokušao da ubije svog komšiju M. T, tako što mu je, nakon kraće svađe zbog ranijih nesuglasica, prišao i kuhinjskim nožem zadao ubod u predelu grudnog koša, nanevši laku telesnu povredu. Posle toga je došlo do rvanja njih dvojice, kada je Ranku supruga oštećenog oduzela nož iz ruke, nakon čega je optuženi pobegao. On je na suđenju, 6. decembra, rekao da se kaje zbog događaja, pokušavajući da uveri sud da nije imao nameru da ubije komšiju.

Branilac okrivljenog po službenoj dužnosti advokatica Dejana Zlatić u završnoj reči je poručila da njen branjenik nije počinio krivično delo pokušaj ubistva, već nanošenja lakih telesnih povreda.

Oštećeni je ponovio da ga je spasila supruga, tako što je istrgla nož kojim je uboden i ostavila ga na klupu.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay