Početna Gradske teme Besplatni brzi testovi za kupce ulaznica za Egzit

Besplatni brzi testovi za kupce ulaznica za Egzit

0

Egzit je objavio zvanične procedure za ulazak posetilaca na ovogodišnje izdanje festivala.

Ulaz na Tvrđavu od 8. do 11. jula biće ograničen na one koji ili poseduju digitalni zeleni sertifikat, što znači da su vakcinisani ili preležali kovid-19 ili na one koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test. Za kupce ulaznica Egzit je obezbedio besplatne brze testove u Novom Sadu, dok će oni koji ulaze s pozivnicama te testove moći da urade u ovlašćenim laboratorijama “Aqualaba”, u više od 20 gradova u Srbiji, po specijalnoj ceni od 900 dinara.

Proces zamene vaučera za festivalske narukvice biće vremenski znatno duži i podrazumevaće više provera u odnosu na ranije godine. Zbog toga Egzit apeluje na sve posetioce da zamenu obave od ponedeljka, 5. jula, do srede 7. jula. Svima koji vaučere ne zamene do četvrtka, 8. jula, do 20 časova, festival ne garantuje da će moći da uđu tokom prve večeri, usled stvaranja ogromnih gužvi.

Uslovi za ulaz posetilaca iz Srbije, kako onih sa četvorodnevnim vaučerima, tako i za one s jednodnevnim ulaznicama, jeste da imaju ili digitalni zeleni sertifikat, kojim dokazuju da su vakcinisani, odnosno da su preležali kovid-19 ili negativan brzi antigenski test. Uz ove potvrde, za preuzimanje festivalskih narukvica ili direktan ulaz na festival biće potreban i lični dokument. Za sve kupce vaučera i ulaznica koji će morati da rade brzi antigenski test, Egzit je osigurao besplatno testiranje u Hali 1 Novosadskog sajma od srede, 7. jula do nedelje 11. jula, svaki dan od 10 do 18 sati. Za sve koji na festival dolaze s pozivnicom, Egzit je, takođe od 7. do 11. jula, osigurao testiranje u ovlašćenim laboratorijima “Aqualaba” u više od 20 gradova širom Srbije, uz Egzitovu pozivnicu, po ceni od 900 dinara. Testiranje će biti moguće i u laboratoriji “Medlab” u Novom Sadu, po ceni od 1.500 dinara, takođe uz Egzitovu pozivnicu.

Ove godine Egzit je obezbedio tri lokacije u Novom Sadu na kojima će posetioci moći da zamene vaučere za festivalske narukvice. Zamenska mesta će se nalaziti na Trgu Slobode od ponedeljka 5. jula do četvrtka 8. jula, zatim ispred Petrovaradinske tvrđave od utorka 6. jula do nedelje 11. jula, kao i na Novosadskom sajmu od utorka 6. jula, do nedelje 11. jula, i to samo za one koji će raditi brze testove.

Na Egzitov zvaničnom sajtu nalaze se kompletna pravila i koraci za ulaz na festival, koje je odobrio Krizni štab.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pixabay