Početna Gradske teme Besplatni preventivni pregledi mladeža u Domu zdravlja “Novi Sad”

Besplatni preventivni pregledi mladeža u Domu zdravlja “Novi Sad”

ThinkstockPhotos-Doktor

Povodom Evropskog dana melanoma – Euromelanoma, koji se obeležava u ponedeljak, 16. maja, građani mogu zakazati besplatni preventivni pregled mladeža za taj dan u Domu zdravlja “Novi Sad” na broj telefona 0800-222-888.

Besplatne preventivne preglede mladeža u cilju otkrivanja eventualnog melanoma (raka kože) organizovalo je Udruženje dermatovenerologa Srbije. Tog 16. maja dermatolozi će besplatno pregledati građane u 25 gradova u Srbiji.

Dom zdravlja “Novi Sad” jedna je od ustanova u kojima su organizovani pregledi, i građani se mogu pregledati u zakazanim terminima u objektima “Liman” (Bulevar cara Lazara 77) i “Bistrica” (Bulevar Slobodana Jovanovića 9).

Kampanju organizuje Udruženje dermatovenerologa Srbije u saradnji sa Euromelanoma Europe i Evropskim udruženjem za dermatološku onkologiju (EADO), Intersekcijskim odborom za melanom Srpskog lekarskog društva, a pod pokroviteljstvom Evropske akademije za dermatologiju i venereologiju (EADV) i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Građani koji tog dana ne mogu zakazati termin, mogu tokom cele godine raditi preventivne preglede kože kod dermatologa u Domu zdravlja “Novi Sad”.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Guliver/ThinkstockPhotos