Početna Gradske teme Bespovratna sredstva za proizvodnju vina, rakije i piva u AP Vojvodini

Bespovratna sredstva za proizvodnju vina, rakije i piva u AP Vojvodini

0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je juče ugovore vredne 50 miliona dinara korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu dva konkursa.

Reč je o drugom Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i prvom Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju piva.

“Iz godine u godinu mi izdvajamo sve veća sredstva kako bismo podigli i unapredili specijalizovane grane poljoprivrede, vinogradarstvo, voćarstvo i proizvodnju hmelja, grane koje na većim površinama i sa modernijom opremom želimo u narednim godinama u AP Vojvodini”, kazao je predsednik Mirović.

“Ovih podsticaja ne bi bilo, niti je moguće iz godine u godinu povećavati finansijska sredstva, da nismo uspeli da konsolidujemo naše javne finansije”, dodao je Mirović.

On je istakao da se priprema budžet za sledeću godinu od 80 milijardi dinara, odnosno 18 milijardi više nego što su zatekli 2016. godine.

“Po prvi put, Pokrajinska vlada ove godine uvela je mere za finansiranje nabavke nove opreme za prozvodnju piva malim proizvođačima. Istovremeno, u ovoj godini po drugi put realizujemo i konkurs namenjen nabavci nove opreme za proizvodnju vina i rakije. Od 2017. godine do danas izdvojili smo ukupno 211 miliona dinara za sektor proizvodnje vina i rakije i na to smo veoma ponosni jer ranije ovaj sektor nije bio prepoznat. Nastavićemo sa ovom podrškom i u narednom periodu”, zaključio je sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

Izvor: 021
Foto: PIxabay