Početna Gradske teme Bez privremene građevinske dozvole za novi most

Bez privremene građevinske dozvole za novi most

0

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odbacilo je zahtev JP „Koridori Srbije“ za izdavanje privremene građevinske dozvole za prvu fazu izgradnje novog mosta u Novom Sadu.

U obrazloženju se navodi da je zahtev za izdavanje rešenja o privremenoj građevinskoj dozvoli za izgradnju prve faze obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava na trasi državnog puta II A reda 111, koja podrazumeva izgradnju privremenih mostova sa desne i leve obale Dunava odbačen zato što je nepotpun, prenosi 021.rs.

Uvidom u zahtev, Ministarstvo je utvrdilo da je potrebno uskladiti investicionu vrednost sa zahtevom za izdavanje građevinske dozvole, dostaviti projekat saobraćajne signalizacije, kao i izjavu glavnog projektanta kojom se potvrđuje da je projekat izrađen u skladu sa lokacijskim uslovima, propisima i pravilima struke.

Takođe, neophodno je da se pojasni uklapanje privremenih mostovskih konstrukcija sa pristupnim putevima. Za ovo je potrebno da investitor dostavi dokaz o pravu na putevima u koje se uklapaju mostovi.

JP „Koridori Srbije“ bi trebalo u roku od 30 dana od objavljivanja rešenja, dakle do 17. juna, da isprave nedostatke u svom zahtevu i ponovo dostave usaglašeni zahtev.

Inače, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je u februaru lokacijske uslove za izgradnju mosta u produžetku Bulevara Evrope.

Ugovor za izgradnju obilaznice oko Novog Sada sa novim mostom preko Dunava 19. marta su potpisali, u prisustvu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, v.d. direktora JP „Koridori Srbije“ Aleksandar Antić i potpredsednik „China Road and Bridge Corporation“ Zhang Xiaoyuan.

Izvor: 021.rs, novisad.com
Foto: Instagram / Miloš Vučević