Početna Gradske teme Biciklisti iskazali nezadovoljstvo stanjem biciklističkih staza u Novom Sadu

Biciklisti iskazali nezadovoljstvo stanjem biciklističkih staza u Novom Sadu

kriticna3

Više od 300 biciklista učestvovalo je juče u protestnoj vožnji, kojom su iskazali nezadovoljstvo stanjem u kojem se nalaze biciklističke staze u gradu.

Marko Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative navodi, vožnja je protekla u dobroj atmosferi, bez incidenata, a posebna podrška stigla je od aktivista iz Zrenjanina.

Kako dodaje, ohrabruje činjenica da su izdvojena dodatna sredstva za popravku staza, ali će se čitava situacija i dalje pratiti i po potrebi ponovo reagovati.

Vožnja je počela iz Limanskog parka, Bulevarom patrijarha Pavla, preko Futoškog puta i Futoške ulice, a završila se ispred Gradske kuće, gde su aktivisti upoznali prisutne s problemima (ne)održavanja staza. Vožnja je jedna od tradicionalnih Kritičnih masa, koju posećuje nekoliko stotina Novosađana.

Podsetimo da nezadovoljstvo potiče iz dugogodišnjih apela da se više novca ulaže u održavanje staza, koje koristi sve veći broj Novosađana. Jedna od njih je Futoška ulica, koja je nedavno bila razlog za još jedan protest.

Autor i foto: 021