Početna Gradske teme Biciklistička avantura na Popovici 15. maja

Biciklistička avantura na Popovici 15. maja

0

„Yason fruškogorski MTB maraton Ivan Davosir” biće organizovan 15. maja u Nacionalnom parku “Fruška gora”, na Popovici s početkom u 10 časova kada će se nadmetati svi ljubitelji biciklizma na nekoliko trka.

Start je kod Planinskog doma Železničar, a pravo učešća na otvorenom mountain bike cross-country maratonu imaju aktivni, ali i rekreativni biciklisti, pa organizatori napominju da je svim učesnicima potreban samo tehnički ispravan bicikl i kaciga. Zainteresovani mogu da se prijave za veliki maraton od 52 kilometara za muškarce i žene i mali maraton dužine 32 kilometara, takođe za muškarce i žene. U ponudi je i e-bike mali maraton trka od 32 kilometra. Prijave su u toku i trajaće do 10. maja do 22 sata, a svi zainteresovani mogu da se prijave na sajtu fanatic.rs, gde se mogu pronaći detaljnije informacije o samim trkama.

Preuzimanje startnih brojeva je na dan trke od 7 do 9.30 časova na samom startu, a svi učesnici dobijaju majicu i finišersku medalju. Nelicencirani vozači će moći da startuju bez lekarskog pregleda i licence, a mlađi od 15 godina treba da prilože i potpis prisutnog punoletnog staratelja. Organizatori su za sve one koji nemaju ili neće uspeti da obezbede sebi kacigu, davati kacige na startu, a koje će moći da se preuzmu besplatno uz lični dokument, te ih je nakon trke potrebno vratiti. Pobednike očekuju, kako kažu, vredne nagrade, pa organizatori trka poklanjaju četiri Capriolo bicikla, a kompanija Yason poklanja četvoro Oakley naočara. Takođe, nagradiće i 15 najboljih vozača, a pehare dobijaju najbolja tri vozača na svakom maratonu. Biće dodeljene i specijalne nagrade za najmlađeg i najstarijeg vozača na trci. Ovo je, inače, 29. „Yason fruškogorski MTB maraton Ivan Davosir” koji organizuje Biciklistički klub „Novi Sad”

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay