Početna Gradske teme Bivša gradonačelnica “predložena” za Oktobarsku nagradu

Bivša gradonačelnica “predložena” za Oktobarsku nagradu

0

maja-gojkovic-

Na oglasnoj tabli u Skupštini grada okačeno je obaveštenje da je “podneta inicijativa da se Oktobarska nagrada dodeli Maji Gojković predsednici Narodne skupštine Srbije i bivšoj gradonačelnici Novog Sada”. Šaljivu inicijativu, kako je navedeno, podneo je penzioner V. D. koji obrazlaže da je Gojkovićeva priznanje zaslužila zbog svog mandata na čelu grada od 2004. do 2008. godine. Kako navodi, ona je tada omogućila “ekspanziju samo određenih građevinskih firmi” i pokrenula “najveću kampanju postavljanja behatona u istoriji grada”.

Za vreme njenog mandata izgrađena je nova međumesna autobuska stanica, koja je postala jedan od najvažnijih gradskih urbanih orjentira. Niko ozbiljan danas ne misli da je ona kriva što stanica nikada nije proradila i što je zbog nje i izgubljenog sudskog spora Grad već morao da plati 400.000.000 dinara“, piše u obrazloženju.

Kako se dalje navodi, “Gojkovićeva je lično naložila da se iz gradskog budžeta isplati 14 miliona dinara za manifestaciju “Na lepom plavom Dunavu” koja nikada nije održana, ali je zato prema najavama trebalo da gostuje Bečka filharmonija”. Zatim, “plesala je sa brojnim estradnim zvezdama tokom novogodišnjih noći”.
Poseban dobrinos je, po podnositelju inicijative, dala demistifikaciji rada i postojanja političkih partija, jer je “kao član više stranaka dokazala da su politička uverenja i ideali precenjeni i u savremenoj Srbiji prevaziđeni”.

Zbog svega navedenog, kao i mnogih drugih razloga koji se ne mogu ovde pobrojati, smatram da Maja Gojković zaslužuje ovu nagradu, jer u javnom i političkom životu na najbolji način simbolizuje naš aktuleni društveno-politički trenutak i pokazuje gde su Novi Sad i Srbija danas“, zaključuje podnosilac inicijative koji, kako piše Blic, nije želeo da daje izjave za medije i objasni svoju ironičnu inicijativu jer, kako kaže, “ne želi da vrši pritisak na komisiju”.

Autor: Blic