Početna Gradske teme Bogaroški: Novo ukidanje nadležnosti Vojvodine

Bogaroški: Novo ukidanje nadležnosti Vojvodine

0

branislav-bogaroski

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški ocenio je danas da se predloženim izmenama Zakona o vodama ukidaju nadležnosti Vojvodine.

Bogaroški je na javnoj raspravi koja se danas održava u prostorijama Privredne komore Vojvodine istakao da će resorni pokrajinski sekretarijat uputiti svoje primedbe i zvanično Ministarstvu poljopivrede.

Predloženim izmenama se ukida nekoliko nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine, i to u segmentima određivanja hidromeliorizacije područja na teritoriji Vojvodine, donošenja planova, akata u vezi sa radovima, a ono što najviše zabrinjava je ukidanje Pokrajini mogućnosti inspekcijskog nadzora, odnosno vodne inspekcije i to bez obrazloženja“, kazao je novinarima Bogaroški.

On je dodao da ne vidi nijedan razlog za takav postupak predlagača, odnosno Ministarstva poljoprivrede, jer je inspekcija svoj posao radila kvalitetno.

Na pitanje da li to možda ima veze sa nedavnom prijavom nadležne pokrajinske inspekcije protiv industrije mesa “Matijević”, Bogaroški je naveo da odbacuje takvu mogućnost.

Ne mogu da verujem da je to moguće, jer je inspekcija profesionalno radila svoj posao, a ako je tako nešto razlog onda sam zapanjen“, dodao je pokrajinski sekretar.

Bogaroški je objasnio i da se predloženim izmenama Zakona o vodama predviđa i mogućnost zakupa, odnosno razmene za zemljište koje se nalazi u priobaljima, odnosno koritima, što do sada nije bio slučaj.

On je dodao da je predlagač predvideo i mogućnost navodnjavanja zemljišta vodom koja je za piće i ocenio da je takvo rešenje loše.

Mislim da bi trebalo dodatno definisati pojedine stavke, a o tome će Pokrajinski sekretarijat i zvanično obavestiti Ministarstvo poljoprivrede“, poručio je Bogaroški.

Autor: RTV
Foto: Pokrajinska vlada