Početna Gradske teme Bojan Panaotović: Gradska vlada zaslužuje solidnu ocenu

Bojan Panaotović: Gradska vlada zaslužuje solidnu ocenu

2

Bojan-Panaotovic-sajt-625x600

Sociolog i aktuelni direktor Kulturnog centra Novi Sad, Bojan Panaotović, koji je nedavno uzburkao javnost zahtevajući da se uvede porez na kič i šund, smatra da ne možemo biti nezadovoljni radom Gradske vlade u protekle tri i po godine, ali da će novoizabrana gradska vlast imati posla na pretek.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Gradska vlada zaslužuje solidnu ocenu. Uvek može i mora bolje ali s obzirom na složenost ukupnih društvenih prilika, krizu svetske i domaće ekonomije, mnogočlanu koaliciju i niz drugih faktora, mislim da ne možemo biti nezadovoljni.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Posla ima na pretek. Prvo što bi trebalo uraditi jeste povećanje bezbednosti i pooštravanje svih mera i postupaka koji idu ka povećanju javnog reda i mira kao i građanske bezbednosti u celini.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealni gradonačelnik Novog Sada?

– Nema idealnog gradonačelnika postoje samo loši, dobri, manje dobri itd. Najčešće je prvi čovek grada prava mera i odraz nivoa svesti, političkog habitusa i preovlađujućeg političkog raspoloženja u državi.

Autor: Sanja Ujvari
Foto: Privatna arhiva

2 KOMENTARA

  1. Klasican folirant. Istrtlja nesto a nista ne kaze. Samo se grebe za novac. Ko god bio gradonacelnik danas sutra. Izigrava intelektualca, a ne poseduje nista od toga, jedan od najumisljenijih likova u gradu. A veciti niko i nista.

    • Da, ovaj je niko i ništa, ali ste zato Vi neko i nešto. Niste umišljeni i pravi ste intelektualac. Toliko ste autentični i neumišljeni da se potpisujete originalno i autentično – Novosađanka! Nemate odvažnosti čak ni da se potpišete ispod svog bednog i primitivnog komentara!

Comments are closed.