Početna Gradske teme Bokan ponovo organizovao bacanje kamena s ramena i kosidbu

Bokan ponovo organizovao bacanje kamena s ramena i kosidbu

tomislav_bokan_600_zavicajni_dani_ledinci
Tradicionalna manifestacija “Zavičajni dan” danas je po treći put održan na stadionu Fudbalskog kluba “Vinogradar” u Ledincima.
Prema rečima organizatora, događaj predstavlja Svetski sabor Srba i srpske tradicije. Manifestaciju je otvorio doajen srpskog glumišta Momir Bradić koji je rekao da je “Zavičajni dan” izuzetno značajan jer se na njemu može videti sva raznolikost i bogatstvo srpske kulture.

“U nas Srba se mnogo štošta zaljuljalo i pomelo, a ovaj Sabor nas ponovo zbira da zajednički krenemo ka istini ipravdi, ka dobroti i milosti, a to mi Srbi imamo u našim genima i u našim korenima”, rekao je Bradić. On je rekao da Srbi treba da “zbiraju kako bi nam svet bio bolji, da bi nam znanja bilo više i da bi našom zemljom hodali slobodni stvaraoci i neimari”.

Predsednik Pokreta “Dinara-Drina-Dunav” Tomislav Bokan koji je pokrovitelj Sabora, rekao je da “Zavičajni dan” na delu pokazuje da je snaga srpskog naroda u jedinstvu i da srpski narod samo jedinstven može opstati i odupreti se svim iskušenjima.

Prema njegovim rečima “Zavičajni dan” je okupio Srbe sa svih strana sveta – iz Sidneja, Čikaga, Toronta, Republike Srpske, Crne Gore, Rumunije, Švedske, Nemačke i svih krajeva Srbije.

Takmičenja su održana u različitim disciplinama snage i veštine, kao što su skok u dalj iz mesta, skok u vis iz mesta, prevlačenje štapa, bacanje kamena s ramena, obaranje ruke i potezanje konopa, a otvorena su takmičenjem u kosidbi u kojoj je ocenjivana brzina kojom je pokošena zadata parcela, kao i kvalitet kosidbe.

Autor; 021