Početna Gradske teme #BookTalk2016: Druga po redu književna konferencija okupiće najpoznatije kniževnike i izdavače iz...

#BookTalk2016: Druga po redu književna konferencija okupiće najpoznatije kniževnike i izdavače iz regiona

0

BookTalk-Vizual-2016 smanjeno_1470993892_670x0

Prošle godine konferencija “Book Talk” okupila je preko 60 najznačajnijih književnika i izdavača iz celog regiona: Laslo Vegel, Svetlana Slapšak, Svetislav Basara, Aleksandar Gatalica, Vlaho Bogišić, Jelena Lengold, Teofil Pančić, Mirjana Đurđević, Dejan Stojiljković, Muharem Bazdulj, Dejan Papić, Marko Vidojković, Veton Suroi, Goran Samardžić, Zvonko Maković

Ove godine 1. i 2. septembra Novi Sad će po drugi put biti domaćin najpriznatijim imenima iz sveta književnosti i izdavaštva. U prostorijama Spomen-zbirke Pavla Beljanskog 1. septembra od 19 sati održaće se prva panel diskusija i svečani koktel, a 2. septembra će se održati 10 panel diskusija u dva paralelna programa.

Kao i prošle godine konferenciji će prethoditi akcija “Nedelja knjige”,od 29. avgusta do 2. septembra u sklopu koje će svi putnici u gradskom prevozu u Novom Sada koje naši volonteri zateknu da čitaju knjigu dobiti knjigu na poklon. Poklon knjige obezbedili su izdavači, partneri konferencije.

Po prvi put u sklopu konferencije održaće se Walk & Talk: Razgovor sa omiljenim piscem tokom šetnje Novim Sadom! Učesnici konferencije imaće prilike da se druže sa svojim omiljenim piscima tokom “Walk & Talk” aktivacije. Šetnja Novim Sadom uz kafu i kolače u “Teatru”. Pišite sa kim želite da se družite na WalkTalk@color.rs i saznajte termin šetnje. Broj učesnika po grupi je ograničen na 8.

Na ovogodišnjoj “Book Talk” konferenciji svi prisutni imaće priliku da čuju i upoznaju Svetlanu Slapšak, Borku Tomović, Isidoru Bjelicu, Lazara Džamića, Teofila Pančića, Duška Ljuštinu, Ante Tomića, Aleksandra Gatalicu, Jelenu Bačić Alimpić, Ivana Ivanjija, Ljubivoja Ršumovića i mnoge druge.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja, konferenciju će otvoriti Maja Gojković, predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije i predsednica Odbora za kulturu.

Način prijave i kompletan program pogledajte na linku: www.color.rs/booktalk2016/

Foto: Color Media Communications