Početna Danas u gradu Na “Masovnom lovljenju pokemona” u Novom Sadu pojavilo se dvadesetak osoba

Na “Masovnom lovljenju pokemona” u Novom Sadu pojavilo se dvadesetak osoba

0

Pokemon_Go (1)

Na “Masovnom lovljenju pokemona” u Novom Sadu pojavilo se dvadesetak osoba, ali većina su bili novinari. Iako je na Fejsbuku ovaj događaj, na kojem su građani planirali da love pokemone preko aplikacije “Pokemon Go”, zainteresovao više od četiri hiljade građana, pokazalo se da je “pokemanija” prošla Novosađane.

Oni koji su se pojavili na “lovu” smatraju da je razlog za slab odziv loše vreme, radni dan, ali i to što je događaj otkazivan nekoliko puta. Naime, skup je bio zakazan najpre za 27. jul, ali je morao da bude odložen, jer nije bio na vreme prijavljen policiji.

Jedan mladić se na Trgu slobode pojavio na biciklu “kako bi lakše pronašao pokemone”.

Kako je organizatorka “lova” Katarina Stojilković ranije rekla za 021.rs, cilj joj je bio da se ljudi okupe, zabave, ali i da razmene iskustva. Nažalost, do toga nije došlo.

Aplikacija “Pokemon Go” postala je planetarno popularna sredinom jula, a manija nije zaobišla ni Srbiju. Na vrhuncu popularnosti, ova aplikacija je u SAD bila češće korišćena od “WhatsApp-a” i “Instagrama”. Međutim, čini se da je interesovanje za Pikačua, Čarizarda ili Bulbusaura splasnulo, barem u Novom Sadu.

Autor: Zoran Strika