Početna Gradske teme Borislava Perić-Ranković, Jaroslav Pap i Tehnička škola „Pavle Savić“ dobitnici Oktobarske nagrade

Borislava Perić-Ranković, Jaroslav Pap i Tehnička škola „Pavle Savić“ dobitnici Oktobarske nagrade

0

Tehnička škola „Pavle Savić“, Borislava Perić – Ranković, stonoteniserka s invaliditetom, i fotograf Jaroslav Pap predloženi su za Oktobarsku nagradu za 2021. godinu. To je odluženo na sednici Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada. Ovaj predlog upućen je Skupštini grada Novog Sada, a konačnu reč daće odbornici i odbornice na svečanoj sednici gradske Skupštine. Do sada su odbornici potvrđivali odluku Komisije.

Tehničku školu „Pavle Savić“ za Oktobarsku nagradu predložila je Gradska uprava za obrazovanje, a u inicijativi je, između ostalog, navedeno da škola, koja ove godine proslavlja jubilarnih 60 godina od osnivanja, postiže izuzetne rezulatate u oblasti prosvete i u vaspitno-obrazovnom radu, a svojim radom značajno je doprinela reformi srednjeg stručnog obrazovanja.

Borislavu Perić – Ranković za visoko gradsko priznanje predložio je Gradski sportski savez Novog Sada i to za ostvarene vrhunske i izuzetne rezultate, najviša dostignuća i ostvarenja u dugogodišnjem radu u oblasti sporta.

Da se fotoreporteru Jaroslavu Papu posthumno dodeli Oktobarska nagrada predložili su Foto asocijacija Vojvodine, Radio televizija Vojvodine, Novosadski sajam, Dnevnik Vojvodina pres i Udruženje „Čepom do osmeha“. Kako je navedeno, Pap je bio sinonim za vrhunskog profesionalca, dobrog i vrednog čoveka, posebno prepoznatljivog po beleženju scena iz prirode. Svojim radom pomerao je granice, postavljao standarde i visoko podizao lestvicu, kaže se u obrazloženju i između ostalog dodaje da su njegove foto priče ostale kao najlepši album istorije Novog Sada.

Na jučerašnjoj sednici Komisija je predložila i novčani deo nagrade, koji iznosi 130.000 dinara.

Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra – Dana oslobođenja Novog Sada, kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja, postignuta u toku jedne ili više godina, u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti.

Izvor: novisad.com
Foto: CMC