Početna Gradske teme Borko Stefanović: Gradonačelnik Novog Sada ne sme da čeka da mu Vučić...

Borko Stefanović: Gradonačelnik Novog Sada ne sme da čeka da mu Vučić daje instrukcije na koji način će obavljati svoj posao

0
Borko Stefanovic

U susret predstojećim izborima koji ovog proleća očekuju građane Srbije Borislav Borko Stefanović osvrnuo se na rad gradskih vlasti u njegovom rodnom Novom Sadu. Lider Levice Srbije negativno je ocenio način na koji su čelnici Novog Sada vodili grad tokom prethodne tri i po godine jer smatra da je Srpska Atina zaslužila mnogo više. Za naš portal otkrio je koje bi korake buduća gradska vlast trebalo da preduzme kako bi Novosađani živeli kvalitetnije i bolje, i istakao ko bi po njegovom mišljenju bio idealna osoba za “prvog čoveka” Grada Novog Sada.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Radu Gradske vlade u Novom Sadu dajem najnegativniju moguću ocenu! Grad je prljav i propao! Infrastruktura nije uređena i nema novih radnih mesta. Naprednjaci se ubiše za svoje kadrove i u javno komunalnim preduzećima zaposlili su veliki broj stranačkih ljudi! Ukratko – pare Novosađana se nemilice arče!

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Kao prvo da zabrani svako stranačko zapošljavanje koje se mora proglasiti krivičnim delom! Naravno, da bi se to dogodilo neophodno je promeniti i Republičku Vladu. Zatim, javno komunalna preduzeća u gradu potrebno je prilagoditi potrebama stanovnika Novog Sada. Takođe, nova gradska vlast mora da učini mnogo više u pogledu zapošljavanja i otvaranja novih radnih mesta.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Idealan gradonačelnik Novog Sada bila bi osoba koja razume svoj grad i potrebe Novosađana. Takođe, ta osoba ne sme da čeka da mu Aleksandar Vučić, ili bilo koji drugi premijer, daje instrukcije na koji način će obavljati svoj posao i voditi grad! Po mom mišljenju idealan čovek za tu funkciju je Dragan Maksimović, predsednik Inicijativnog odbora Levice Srbije za Novi Sad.

Autor: Tatjana Mišović
Foto: Borko Stefanović / Facebook