Početna Gradske teme “Budi student jedan dan” ponovo na PMF-u do 13. marta

“Budi student jedan dan” ponovo na PMF-u do 13. marta

0

Prirodno matematički fakultet i ove godine organizuje akciju “Budi student jedan dan” za maturante, sa željom da im pruži što više informacija o akademskom životu. Srednjoškolci će moći da okuse studentski život od 9. do 13. marta.

“Dopalo mi se kako sve izgleda, profesori, predavanja uopšte društvo. Videli smo menzu, kantinu, gde možemo da provodimo slobodno vreme i gde možemo da učimo tako da mislim da će biti sve onako kako sam zamišljala”, smatra Tamara Milankov, srednjoškolka.

“Dopao mi se sav ovaj obilazak kako su nam studenti dočarali kako izgleda dan jednog studenta, kampus, amfiteatar, i ostale učionice”, kaže Marija Maljica.

“Ja želim da upišem smer za turizam, prijavila sam se za ovu akciju jer ja i sama idem u srednju stručnu školu pa sam htela da vidim kako izgleda predavanje na ovom fakultetu. Jako su mi se svidela predavanja, imali smo časove baš za smer turizam i baš sam zadovoljna”, ističe Marija Štajn.

Studenti i profesori PMF-a će đake provesti kroz zanimljiva predavanja i vežbe, odvesti ih na ručak u menzu, na kafu u kantinu, sprovesti kroz čitaonicu i biblioteku i prošetati kampusom.

“Veoma je važno organizovati ovakav vid promotivnih akcija jer je đacima veoma važno da znaju kako izgleda studentski život pre nego što uopšte pristupe studiranju kao brucoši na PMF ili bilo koji drugi fakultet, ali eto mi jesmo jedinstveni u organizaciji u ovakvoj vrsti događaja”, objašnjava Đurđa Mićković, asistent na departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

Studentski parlament i Savez PMF-a u aprilu organizuju probni prijemni, a u toku su besplatne pripreme iz matematike i informatike, hemije, zaštite životne sredine, biologije i ekologije, kako bi učenici završnih godina srednjih škola, što uspešnije i lakše upisali željeni fakultet.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay