Početna Gradske teme Budžet Novog Sada veći za 4,5 milijarde dinara

Budžet Novog Sada veći za 4,5 milijarde dinara

0

Bužet Novog Sada biće veći za 4,5 milijardi dinara. U odnosu na decembarsku odluku o bužetu, nacrtom rebalansa, koji treba da bude usvojen na Gradskom veću, gradska kasa je povećana sa 29 na 33,6 milijardi dinara. Posebno je zanimljivo da je grad od poreza na dohodak prihodovao čak 1,1 milijardu dinara, odnosno 10 miliona evra više. Porez na imovinu takođe je veći za 400 miliona dinara. A uvećani su i transferi od republike za 1,65 milijardi.

Na osnovu rebalansa zaključuje se da grad povećava investicione aktivnosti. Za obrazovanje je rebalansom predviđeno 1 milijarda dinara za osnovne škole, za srednje škole 999 miliona, dok je za vrtiće izdvojeno 3,7 milijardi. Grade se čak tri vrtića na Adicama, na Sajlovu i u Veterniku. Vrednost ovih objekata je preko 260 miliona dinara.

Povećavaju se i ulaganja u komunalnu infrastrukturu, za šta će biti izdvojeno 2,9 milijardi. U sport i turizam investira se preko 850 miliona dinara.

Novi dom zdravlja dobiće stanovnici Adica i Vidovdanskog naselja za šta je opredeljeno 289 miliona dinara od ukupno 627 miliona predviđenih za zdravstvo. U prihvatilište beskućnika u Futogu ulaže se 7,5 miliona dinara za novi objekat. Zanimljivo je da je za kuluturu predviđeno rekordnih 2,4 milijarde dinara. Sednica Skupštine grada održaće se u sredu 26. maja.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Unsplash