Početna Gradske teme Budžet Novog Sada za 2021. godinu skoro 245 miliona evra

Budžet Novog Sada za 2021. godinu skoro 245 miliona evra

0

Budžet Grada Novog Sada prema predlogu koje je danas usvojilo Gradsko veće iznosi 28,774 milijarde dinara, odnosno skoro 245 miliona evra.

Kako je saopšteno, boravak dece u Predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo” će ostati besplatan, grad će nastaviti sa finansiranjem privatnih vrtića, a đaci prvaci ponovo će dobiti besplatan komplet udžbenika.

Takođe, planiran obim budžeta omogućiće i realizaciju velikih investicija, naveo je Grad. Preko devet milijardi dinara biće uloženo u kapitalne investicije, što predstavlja više od trećine ukupnog budžeta.

– To jasno pokazuje da će Grad Novi Sad nastaviti da se razvija još većom brzinom bez obzira na krizu izazvanu epidemijom virusa Kovid-19 – navodi se u saopštenju.

Ovim budžetom pokreće se snažniji investicioni ciklus sa znatno većim brojem javnih investicija, poput izgradnje novog objekta Doma zdravlja, izgradnje čak tri objekta Predškolske ustanove, uređenja centra Grada, izgradnje biciklističke staze na Futoškom putu, završetka radova na izgradnji parka na Novom naselju, izrade projekta za rekonstrukciju Spensa, izgradnje Atletske dvorane sa stadionom i sportskog kompleksa sa bazenskim sadržajem u Futogu.

U narednoj godini biće započeta i realizacija jednog od najvećih, kapitalno vrednog projekta, odnosno projektovanje i izgradnja četvrtog mosta preko Dunava – obilaznice oko Novog Sada. Velike investicije neće izostati ni u pogledu rekonstrukcije i sanacije objekata osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada.

Grad Novi Sad će kroz ovaj Budžet nastaviti politiku ravnomernog ulaganja, kako u grad, tako i u prigradska naselja, jer su obezbeđena sredstva kojima će nastaviti još većim intenzitetom da gradi nove ulice, kanalizaciju, vodovod i svu ostalu infrastrukturu neophodnu za poboljšanje uslova života građana u prigradskim mestima.

Sednica Skupštine grada održaće se u petak, 18. decembra, u 11 časova u velikoj sali Skupštine Vojvodine.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay